El Nadal de la pandèmia vendrà un 30% menys de cava valencià

L’any passat es van comercialitzar 9 milions de botelles, però els productors creuen que enguany no s’assolirà eixa xifra, ni de bon tros.

Una de les etapes del procés d'elaboració del cava, en un dels cellers d'Utiel-Requena

El nombre de persones que podran assistir als dinars familiars, quina mobilitat es permetrà o fins a quin punt castigarà les famílies la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Són algunes de les incerteses que a hores d’ara envolten les celebracions de Nadal i que repercutiran en productes valencians com el cava. Els productors de la comarca d'Utiel-Requena estimen que enguany en vendran un 30% menys que l'any passat, per causa de la incertesa que envolta la campanya de Nadal.

Els productors d’Utiel-Requena asseguren que les vendes nadalenques representen la meitat de les vendes de l'any. De fet, l'any passat per la mateixa època es van comercialitzar 9 milions de botelles de cava. Enguany, a causa de la pandèmia, estan convençuts que no arribaran a la mateixa xifra, però s’esforcen a arribar “al més amunt que puguen”, en referència a les vendes, com assegurava Emilio Expósito, president de l’Associació d’Elaboradors de cava de Requena.

En la mateixa línia es mostrava Ana Suria, gerent del celler Pago de Tharsys: “Ens farem creus si, en la situació en què estem, arribem al 30% de les vendes i no al 50% o al 60%”.

A falta de saber com anirà el 2020, els cellers de Requena continuen treballant amb ganes perquè el cava alegre, encara que siga una miqueta, la nostra vida.

També et pot interessar

stats