Els museus valencians reobrin les portes envoltats de mesures de seguretat sanitària

La fase 1 permet tornar a obrir els espais culturals a partir d'aquest dilluns, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Persones visiten una exposició del MUVIM
Persones visiten una exposició del MUVIM / MUVIM

Aquest dilluns tota la Comunitat Valenciana entra en la fase 1 de la desescalada i els museus són un dels espais que tornen a obrir durant aquesta etapa. Segons la normativa, les visites han de ser individuals o per unitat familiar, sense superar un terç de l'aforament. Així mateix, es permeten visitar les col·leccions permanents i les exposicions temporals, però continuaran suspeses les activitats culturals i didàctiques.

Al territori valencià, els museus i espais culturals han preparat les seues instal·lacions amb mampares i marques a terra per a mantindre les mesures de seguretat sanitària. A més oferiran guants i gel hidroalcohòlic als visitants.

Els museus de la Generalitat obrin de manera gratuïta tot l'any

Els museus de la Generalitat tornen a obrir les portes i ho fan de manera gratuïta tant aquest dilluns, que coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, com la resta de l'any, segons ha decidit la Conselleria de Cultura.

Així, des d'aquest dilluns es pot visitar: l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museu de la Valltorta, el Museu de Belles Arts de València, l'IVAM, el Centre del Carme Cultura Contemporània del CMCV, el Museu Arqueològic de Sagunt, el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques i l'IVAM-CADA d'Alcoi.

Els tres museus de la Diputació de València aposten per la inclusió i la diversitat

Entre els museus que obrin aquest dilluns es troben els tres de la Diputació de València: el Museu de Prehistòria, el d'Etnologia i el Muvim. A més, aquests museus han començat a adaptar algunes exposicions per a persones amb Alzheimer i per a aquelles que tenen un trastorn de l'espectre autista (TEA). Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa Museus Inclusius i busca combatre l'exclusió social, la discriminació i la desigualtat, temes proposats pel Consell Internacional de Museus com a línies d'actuació per al Dia dels Museus.

També et pot interessar