Els museus de la Generalitat reobrin el 18 de maig i tindran l'entrada debades el que resta d'any

La mesura afecta nou espais, que obriran a un terç de l’aforament, amb mesures de seguretat per a evitar contagis.

Exposició sobre falles experimentals al CCCC del Carme (València) una de les mostres que es podran visitar
Exposició sobre falles experimentals al CCCC del Carme (València) una de les mostres que es podran visitar / GVA

Els museus de la Generalitat reobriran al públic el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Es permetrà un terç de l'aforament i es reprendrà la visita d'exposicions, però no les activitats culturals vinculades. A més, l’entrada serà gratuïta tant el 18 de maig com el que resta de 2020, segons s'ha decidit en una reunió del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb els responsables de l'àrea.

Aquest dia els visitants trobaran les portes obertes de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i del Museu de Belles Arts de Castelló (Plana Alta), i les del Museu de la Valltorta de Tírig (Alt Maestrat).

També reobrin al públic a València el Museu de Belles Arts, l'IVAM i el Centre del Carme Cultura Contemporània, així com el Museu Arqueològic de Sagunt (Camp de Morvedre), el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques del Puig (l’Horta) i l'IVAM-CADA d'Alcoi.

Pel que respecta al calendari expositiu, cada espai continuarà exhibint i allargarà totes les exposicions que hi havia en el moment del tancament forçat per l'estat d'alarma.

L’àrea de Cultura de la Conselleria està dotant els espais del material necessari per a garantir les mesures de seguretat, distància i higiene dels visitants i el personal, segons ha explicat el departament en un comunicat.

També et pot interessar

stats