El Museu de Belles Arts i l'Institut de Restauració amplien l'oferta de continguts en línia

La pinacoteca oferirà una visita guiada per alguns dels seus quadres i l'IVCR+I exposarà els treballs en curs.

VÍDEO | El Museu de Belles Arts i l'Institut de Restauració amplien l'oferta de continguts en línia

La Conselleria de Cultura ha ampliat els continguts en línia del Museu de Belles Arts, que acompanya amb vídeos explicatius les obres que exposa, així com de l'IVCR+I, amb explicacions dels processos de restauració en què treballen.

El director del museu, Carlos Reyero, ha gravat uns vídeos específics en els quals presenta una selecció d'obres d'art que es poden contemplar a les sales de la col·lecció permanent o en exposicions temporals, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Des de la seua perspectiva historicoartística fa una descripció de l'obra d'art contant detalls sobre l'autor, el moment artístic de l'obra i les característiques tècniques. Entre les obres que comenta hi ha "La glòria del poble" d'Antonio Fillol, "Figures de casaques jugant al jardí" de Joaquim Sorolla, "Sant Sebastià atés per Irene i la seua criada" de Mattias Stom, o "Retrat del capità general Ramón María de Narváez, primer duc de València" de Vicente López Portaña.

Els continguts audiovisuals es complementen amb vídeos sobre les exposicions temporals que ara mateix exhibia el Museu: 'La matança dels innocents' de l'escultor José Ginés, 'L'inici de la pintura moderna. Sorolla i el seu temps', i 'Ni clàssics ni moderns. Buscant la veritat en el Museu de Belles Arts de València'.

El museu també ofereix accés a fotografies de la seua col·lecció de natures mortes i proposa diverses activitats per a fomentar la creativitat a casa.

L'IVCR+I exposa els treballs de restauració en curs.

En la mateixa línia, l'IVCR+I mostrarà en la seua pàgina de Facebook, Instagram i el seu canal de YouTube els treballs de restauració en els quals treballa en aquests moments, a través de peces de vídeo gravades per la subdirectora, Gemma Contreras, des de cadascun dels departaments.

L'institut està a punt de concloure la restauració dels quadres de Manuel Baeza, investiga en el projecte arqueològic de Turuñuelo (Badajoz) amb la restauració de 50 caps de cavall del segle V aC i en el jaciment de Las Picarazas, que està entre Xelva i Andilla, a l'Alt Túria.

Igualment, el departament d'Obra Gràfica treballa en la recuperació de manuscrits, mentre que en el de Tèxtil s'estudien unes capes pluvials d'Algemesí (Ribera Alta) de seda del segle XVI.

Altres materials audiovisuals que es publicaran són els processos de restauració del quadre de 'La mare de deu del gremi dels Moliners', la restauració de la façana de l'església arxiprestal de Morella (Ports), i la restauració de la predel·la del Centenar de la Ploma, una de les joies de l'art valencià del segle XV i que ha sigut cedida pel Museu Victoria and Albert de Londres.

L'IVCR+I també exhibirà fotografies sobre altres treballs en curs com la restauració de "La núvia" de Pons Arnau o el "Retrat de Ferran IV" de José Vergara, l'estudi dels burinats (gravats??) dels retaules del segle XV o la restauració de llibres de l'arxiu de Cocentaina (Comtat) del segle XIII, entre altres.

També et pot interessar

stats