Múrcia vacuna el conseller de Salut, alts càrrecs i personal de conselleria

L’executiu defén la mesura assegurant que “l’objectiu prioritari és evitar brots en qualsevol mena d’instal·lació sanitària que treballa en la gestió de la pandèmia”.

El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, en una imatge d'arxiu
El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, en una imatge d'arxiu / Efe

El govern murcià ha vacunat contra el coronavirus tots els funcionaris i el personal d’administració i serveis que així ho han sol·licitat en el Servei Murcià de Salut i en la conselleria del ram. Aquesta vacunació inclou el conseller, el metge Manuel Villegas, i els seus directius, en considerar-los “essencials” per a la gestió de la pandèmia.

L’administració s’ha efectuat una vegada que ha conclòs la primera ronda en residències i centres de discapacitats (encara que no la primera dosi) a tot el personal sanitari d’hospitals i centres de salut.

El govern de Múrcia entén que es respecta el protocol de prioritat de vacunació, perquè “inicialment s’ha administrat a la primera línia i posterior i paral·lelament, en ampliar-se la capacitat de vacunació, a la resta de professionals que l’han sol·licitat”.

Entre aquests inclou els treballadors del sistema sanitari, salut pública, epidemiologia, rastrejadors, laboratori o inspecció, perquè “es vacuna tots els professionals que ho sol·liciten”, a més dels qui estan realitzant formació sanitària especialitzada o pregrau i a voluntaris d’hospitals.

L’ordre per a la vacunació establit entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes és, en primer lloc, residències d’ancians i centres de discapacitats; en segon, personal sanitari de primera línia; en tercer, un altre personal sanitari i sociosanitari, i en quart, grans dependents no institucionalitzats.

Segons fonts de la conselleria murciana, “l’objectiu prioritari és evitar brots en qualsevol mena d’instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia”.

Expliquen que es va començar vacunant en residències de majors i de discapacitat a tot el seu personal i al d’empreses externes de neteja, manteniment o transport que treballen en elles i als directius que ho van sol·licitar.

Després, a tot el dels centres sanitaris públics i privats, en primer lloc a la plantilla de primera línia i actualment a la de firmes alienes que treballen amb ells.

També et pot interessar

stats