Quins municipis valencians tenen una incidència acumulada més elevada?

La Conselleria de Sanitat Universal posa el punt de mira en Banyeres de Mariola i Dénia.

Imatge d'arxiu de Banyeres de Mariola
Imatge d'arxiu de Banyeres de Mariola / Ajuntament de Banyeres de Mariola

L’endemà que la Conselleria de Sanitat Universal decretara el confinament de Benigànim, ara el punt de mira se centra en altres localitats amb situacions semblants a la que tenia el municipi de la Vall d’Albaida fa només una setmana, com Banyeres de Mariola, a l'Alcoià, i Dénia, a la Marina Alta.

La dada que es pren com a referència és la incidència acumulada, la taxa de casos positius per cada 100.000 habitants dels últims 14 dies. La mitjana espanyola està al voltant dels 100 positius per 100.000 habitants, mentre que a Benigànim aquesta taxa s'ha disparat a més de 1.100 i ha fet impossible seguir la traçabilitat dels casos.

Prop d’aquesta localitat, però a l'Alcoià, Banyeres de Mariola té una taxa de 679 casos per 100.000 habitants, on l'Ajuntament ja ha demanat al veïnat que extreme les precaucions. Preocupen també les xifres de Dénia, ja que a la capital de la Marina Alta la incidència de la Covid-19 és de vora 500 contagis per cent mil habitants.

Més a l’interior, a Benilloba, la xifra puja a 829 perquè és un poble menut amb 6 casos. A València, al marge de Benigànim, els municipis amb la taxa de contagis més alta són Xest i Alfafar, amb 412 i 321, respectivament.

Al nord, Morella, amb 14 positius, registra una incidència important de 530 contagis. En el cas del Forcall i Olocau del Rei, la incidència acumulada es dispara a 1.700 i 3.300. Tots dos són pobles menuts amb 8 i 4 positius i es pot seguir perfectament la traçabilitat de cada cas.

També et pot interessar

stats