Els municipis valencians que sumen més casos nous de Covid-19 el cap de setmana

Destaquen increments preocupants a Xàtiva, Mislata, Utiel, Benicarló i Aiora, entre d'altres.

Imatge aèria de Xàtiva
Imatge aèria de Xàtiva / Ajuntament de Xàtiva

Un total de 246 poblacions de la Comunitat Valenciana han registrat nous positius per Covid-19 durant el cap de setmana, segons recull l'actualització de dades territorialitzades que ha publicat aquest dimarts la Generalitat. Com és previsible per la població que tenen, les tres ciutats més grans (València, Alacant i Elx) encapçalen el llistat amb més contagis, però destaquen altres municipis d'envergadura mitjana on s'han registrat increments preocupants, com ara Mislata (Horta Sud) o Xàtiva (Costera).

D'entre les 18 localitats amb poblacions superiors a 40.000 persones Mislata és, de fet, la que presenta una pujada més significativa, en sumar 91 casos durant el cap de setmana. En només una setmana la incidència acumulada dels darrers catorze dies s'ha multiplicat per dos i ha passat de tindre 94 positius per cada 100.000 habitants el 7 de desembre, a 202 aquest dimarts. D'aquest grup de ciutats, Vila-real (Plana Baixa) lidera l'indicador d'incidència acumulada. Tot i que l'evolució des de divendres és positiva perquè ha baixat quasi 30 punts, encara supera el llindar dels 400 contagis per cada 100.000 habitants.

A Xàtiva, on viuen quasi 30.000 veïns i veïnes, la pandèmia no remet i les xifres continuen empitjorant. Des de divendres s'han sumat 53 nous contagis, que han llançat la incidència acumulada del virus fins i tot per damunt del pic màxim assolit el novembre. L'última actualització de les dades per municipis li atorga 523 positius per cada 100.000 habitants, quan fa a penes una setmana n'eren 400. Justament a principis de desembre, l'Ajuntament va alçar les mesures restrictives que s'havien decretat per a contindre la Covid-19 a finals d'octubre.

Un altre dels municipis on el virus està disparat és Utiel (Plana d'Utiel-Requena). Els contagis creixen sense treva en aquesta població de més d'11.000 habitants i durant el cap de setmana n'han sumat 32 més. La incidència acumulada continua l'escalada i està ja en 780 positius per cada 100.000 persones, xifra que el situa entre les localitats més colpejades pel virus de tota la Comunitat Valenciana. La tendència de Benicarló (Baix Maestrat), on s'han detectat 79 noves infeccions, és igualment negativa. En l'última actualització es registren 580 contagis per cada 100.000 habitants, xifra que ha augmentat en més d'un centenar des de dimarts passat.

Pel que fa a les poblacions més menudes, crida l'atenció Aiora (Vall de Cofrents-Aiora), amb poc més de 5.000 habitants. Amb 21 nous positius des de divendres, la incidència acumulada del virus és de les més altes del territori, per damunt de 1.300 casos per cada 100.000 persones. El passat divendres, 11 de desembre, l'Ajuntament va decretar mesures extraordinàries per a intentar frenar el creixement exponencial que s'ha registrat les últimes setmanes, entre elles el tancament d'instal·lacions esportives, la suspensió de visites a la residència i la suspensió d'activitats culturals.

També et pot interessar

stats