Els municipis valencians es preparen per a obrir les platges en la fase 2

Alguns com Benidorm, l'Alfàs del Pi, Orpesa o Alcalà de Xivert (Alcossebre) no iniciaran encara la temporada de platja.

Imatge de portada: La platja del Postiguet d'Alacant en una imatge d'arxiu

Fins ara, anar a la platja només estava permés per a fer esport a la vora de la mar o dins de l’aigua, dins de les franges horàries establides i sense eixir del municipi de residència. A partir de dilluns, amb l'entrada en la fase 2 de la desescalada, es podrà anar a qualsevol platja de la província de residència i a qualsevol hora.

No obstant això, el Ministeri ha delegat en els ajuntaments l'obertura d'aquests espais, que podran limitar l’aforament per a assegurar que es respecte la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes. La seguretat és la clau que volen garantir els municipis costaners per a salvar d'alguna manera la temporada turística mentre que alguns esperaran unes setmanes més per a obrir les platges.

A les comarques del nord, Castelló de la Plana i Peníscola reobriran dilluns les platges amb tots els serveis mentre que a Borriana treballen a contrarellotge per a obrir-les els pròxims dies. En altres municipis, com Almenara, els banyistes podran gaudir de la platja però sense socorristes, dutxes o controls d'aforament, que arribaran més tard. Per la seua part, Orpesa iniciarà oficialment la temporada de bany a mitjan juny i Alcalà de Xivert-Alcossebre també ha renunciat de moment a començar-la.

La temporada de platges a la ciutat de València s’iniciarà dilluns i tindrà un dispositiu especial de seguretat i de mesures de distància i higièniques per als usuaris per la pandèmia de la Covid-19. Per la seua part, Gandia entrarà a la fase 2 amb el tancament al trànsit del passeig marítim Neptú i l'obertura de la platja nord per al bany, garantint la seguretat.

Més al sud, Alacant i Elx ja han avançat que obriran dilluns els setze quilòmetres de platja que sumen entre totes dues. En canvi, Benidorm ha ajornat l'obertura de les seues platges al 15 de juny i imposarà horaris. En el mateix sentit, l'Alfàs del Pi ha avançat que la platja del Racó de l'Albir obrirà al públic a partir del 10 de juny després de ser condicionada de manera que quede "fraccionada en quatre àrees diferenciades, amb l'accés controlat per personal de seguretat".

També et pot interessar

stats