Els municipis valencians frenen el repunt de positius

Només 10 localitats es mantenen amb una incidència acumulada de casos superior als 500 positius per cada 100.000 habitants.

Els municipis valencians frenen el repunt de positius
Els municipis valencians frenen el repunt de positius

La Comunitat Valenciana està aconseguint, fins ara, alentir el creixement de casos positius de Covid-19. Les dades de la Conselleria de Sanitat indiquen que 278 municipis de tot el territori estan lliures de coronavirus, més de la meitat del total. I també mostren com en línies generals les dades dels diferents municipis estan millorant al llarg dels últims dies. L'estadística de Sanitat indica una tendència a la baixa en la xifra de positius. Només 10 municipis se situen encara per damunt de 500 d'incidència acumulada per cada 100.000 habitants. Totes són localitats menudes.

Així, per exemple, Carlet suma 80 casos positius, el que suposa un descens de 53 en comparació amb fa quatre dies. Villena té 117 casos, que implica un descens de huit. Només Sumacàrcer, amb 19 positius, ha pujat dos casos durant els últims dies.

La pròpia Generalitat va fer referència aquest dilluns a la millor situació valenciana en un context espanyol. Sanitat va defendre que la Comunitat Valenciana "continua amb la incidència acumulada més baixa del país, tant en els últims 14 dies com en els últims 7 dies". La conselleria que dirigeix Ana Barceló va afegir que la incidència en 14 dies se situa en 101,12 casos per cada 100.000 habitants, i en el segon es redueix a 37,29 casos per cada 100.000 habitants.

Tot i les dades, Barceló va defendre que "no hem d'abaixar la guàrdia i hem de continuar complint totes les mesures de seguretat per a evitar que el virus s'estenga".

Entre les dades facilitades per Sanitat, també hi ha els ingresos als hospitals. Fins dilluns, els hospitals valencians tenien 458 persones ingressades, 74 a les unitats de cures intensives. Això suposa una reducció respecte a la setmana passada d'un 8% en el cas dels hospitals i un poc més d'un 6% en les UCI.

També et pot interessar

stats