Municipis valencians que poden avançar algunes mesures de la fase 2

Són 288 municipis amb menys de 10.001 habitants i una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Modificacions en el desconfinament
Modificacions en el desconfinament / À Punt NTC.

A la Comunitat Valenciana 288 municipis poden avançar algunes mesures de la fase 2, després de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat. Es tracta dels que tenen menys de 10.001 habitants i una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Entre altres mesures, es deixen d’aplicar limitacions en els desplaçaments dels menors de 14 anys; podran obrir al públic establiments d’hoteleria i restauració per al consum dins del local, llevat de discoteques i bars d’oci nocturn, així com les terrasses a l’aire lliure, amb les mesures de seguretat i prevenció oportunes. També es flexibilitza l’assistència a vetlatoris, soterrars, llocs de culte i biblioteques i s’obrin les instal·lacions esportives.

Al llistat dels municipis de menys de 5.000 habitants que ja tenien mesures més relaxades, ara se sumen 11 nous. Són Aiora, Alcalà de Xivert, Borriol, Buñol, Dolores, Monfort, Peníscola, El Pinós, Sogorb, Torís i Xixona.

Segons dades de l’Institut Cartogràfic Valencià, els llistat complet de municipis afectats són: Ademús, Agost, Agres, Aielo de Rugat, Aigües, Aín, Albalat dels Tarongers, Albocàsser, Alboraig, Alcalà de Xivert, Alcalalí, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alcubles, Alcúdia de Veo, Alfafara, Alfara de la Baronia, Alfarb, Alfauir, Alfondeguilla, Algar de Palància, Algímia d'Alfara, Algimia d’Almonesir, l’Alguenya, Almedíxer, Almiserà, Almudaina, Alpont, Altura, Andilla, Antella, Aranyel, Aras de los Olmos, Ares del Maestrat, Argeleta, Artana, Atzeneta del Maestrat, Aiòder, Aiora i Assuévar.

També Balones, Barraques, Barx, Barxeta, Begís, Bèlgida, Bellús, Benafer, Benafigos, Benaixeve, Benasau, Benassal, Beneixama, Beniardà, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benifairó de la Valldigna, Benifallim, Benifato, Benigembla, Benilloba, Benillup, Benimantell, Benimarfull, Benimassot, Benissuera, Benlloc, Biar, Bicorb, Bocairent, Bolbait, Bolulla, Borriol, Bufali, Bugarra, Bunyol, Busot, Cabanes, Càlig, Calles, Camporrobles, Canet lo Roig, la Canyada, Carrícola, Cases Altes, Cases Baixes, Casinos, Castell de Cabres, Castell de Castells, Castellfort, Castellnou, Castellonet de la Conquesta, Castielfabib, el Castell de Vilamalefa, Catadau, Catí, Caudete de las Fuentes, Caudiel, Cervera del Maestrat, Xella, Xelva, Xera, Xóvar, Xulilla, Cinctorres, Cirat, Cofrents, Confrides, Cortes d’Arenós, Cortes de Pallars, Costur, Cotes, Culla, Domenyo i Duesaigües.

La llista inclou el Camp de Mirra, el Castell de Guadalest, el Fondó de les Neus, el Palomar, el Pinós, El Toro, Énguera, Eslida, Espadella, Estivella, Estubeny, Fageca, Famorca, Fanzara, Figueroles, Fontanars dels Alforins, el Forcall, la Font de la Reina, Fuenterrobles, les Fonts d’Aiòder, Gaianes, Gaibiel, Gàtova, Xestalgar, Godelleta, Gorga, Herbers, Figueres, Figueroles, el Fondó dels Frares, Xalans, Xarafull, Xèrica, l'Atzúvia, la Font de la Figuera, la Jana, la Llosa, la Mata, la Pobla de Benifassà, la Pobla Tornesa, la Romana, la Salzadella, la Serra d'en Galceran, la Serratella, la Torre d'en Besora, la Torre d'en Doménec, la Torre de les Maçanes, la Vall d'Alcalà, la Vall d'Ebo, la Vall de Laguar i la Iessa.

Podran acollir-se a aquestes mesures les Coves de Vinromà, les Useres, Llaurí, Llíber, Llocnou de Sant Jeroni, Llombai, Llucena, Llutxent, l'Orxa, Loriguilla, la Llosa del Bisbe, Llutxent, Macastre, Marines, Matet, Millars, Millena, Moixent, Montant, Montanejos, Montesa, Montitxelvo, Montroi, Morella, Murla, Navaixes, Navarrés, Olocau, Olocau del Rei, Orxeta, Otos, Palanques, Parcent, Pavies, Pedralba, Penàguila, Peníscola, Pina, Pinet, Plans, Portell de Morella, la Pobla d’Arenós, la Pobla de Sant Miquel, Quatretonda, Quatretondeta, Quesa, Relleu, Rossell i Rugat.

També Sacanyet, Sagra, Salem, Salines, Sant Jordi, Sant Mateu, Sant Rafel del Riu, Santa Magdalena de Polpís, Segart, Segorbe, Sella, Sallent, Sempere, Serra, Setaigües, Simat de la Valldigna, Sinarques, Soneixa, Sot de Xera, Sot de Ferrer, Sorita, Suera, Sumacàrcer, Tales, Tàrbena, Teresa, Teresa, de, Cofrents, Terrateig, Tibi, Tírig, Titaigües, la Todolella, Toga, Tollos, Toràs, Tormos, Torralba del Pinar, Torrebaixa, Torre-xiva, Torres Torres, Tous, Traiguera, Toixa i Torís.

La llista la completen la Vall d'Alba, la Vall de Almonesir, la Vall de Gallinera, Vallada, Vallanca, Vallat, Vallibona, Venta del Moro, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea, Vilar de Canes, Vilafranca, Vilafermosa, Vilallonga, Vilamalur, Villanueva de Viver, el Villar, Villargordo del Cabriel, Villores, Vistabella del Maestrat, Viver, Xaló, Xert, Xixona, Xodos, Iàtova, Zarra i Sucaina.

També et pot interessar

stats