Molts municipis no obriran encara els parcs infantils

Els ajuntaments que no estan segurs de poder garantir les mesures de seguretat necessàries els mantindran tancats.

VÍDEO | Molts municipis no obriran encara els parcs infantils

Tot i que la Generalitat permet reobrir els jocs infantils en la fase 3, hi ha municipis que han decidit mantindre'ls tancats.

És el cas de Rafelbunyol, que ha decidit no fer-ho per impossibilitat de garantir les mesures d'higiene i seguretat necessàries, tal com ha explicat el seu alcalde, Fran López, a À Punt Notícies. Però sí que desenvoluparan un estudi per a analitzar com podrien obrir complint els criteris de neteja de les instal·lacions i evitar les aglomeracions.

Altres municipis com Xixona, Oriola, Xirivella, Moncofa o Almussafes tampoc obriran els seus parcs aquest dilluns, i alguns com Borriol i Castelló estudiaran durant aquesta setmana quins protocols desenvolupar per a poder fer-ho.

En canvi, la xicalla de municipis com Alacant, València, Paiporta, Catarroja, Albal o la Vila Joiosa sí que podrà estrenar la fase 3 jugant els parcs públics. A Benidorm hauran d'esperar una poc més, ja que s'obriran a partir del dimarts i de manera progressiva.

Què en pensen les famílies?

Entre els pares i mares amb qui ha parlat À Punt Notícies hi ha disparitat d'opinions. Alguns estan desitjant que tornen a obrir els parcs per a poder portar a la xicalla a jugar, mentre que altres consideren molt encertada la decisió de no obrir-los si no es pot garantir la seguretat i afirmen que no els portaran encara que hagen obert si no els consideren segurs.

Els que no tenen dubtes són els xiquets i les xiquetes, que tenen molt clar que volen poder tornar a jugar a l'aire lliure.

També et pot interessar

stats