Molts municipis no obriran encara els parcs infantils

Els ajuntaments que no estan segurs de poder garantir les mesures de seguretat necessàries els mantindran tancats.

Molts municipis no obriran encara els parcs infantils

Tot i que la Generalitat permet reobrir els jocs infantils en la fase 3, hi ha municipis que han decidit mantindre'ls tancats.

És el cas de Rafelbunyol, que ha decidit no fer-ho per impossibilitat de garantir les mesures d'higiene i seguretat necessàries, tal com ha explicat el seu alcalde, Fran López, a À Punt Notícies. Però sí que desenvoluparan un estudi per a analitzar com podrien obrir complint els criteris de neteja de les instal·lacions i evitar les aglomeracions.

Altres municipis com Xixona, Oriola, Xirivella, Moncofa o Almussafes tampoc obriran els seus parcs aquest dilluns, i alguns com Borriol i Castelló estudiaran durant aquesta setmana quins protocols desenvolupar per a poder fer-ho.

En canvi, la xicalla de municipis com Alacant, València, Paiporta, Catarroja, Albal o la Vila Joiosa sí que podrà estrenar la fase 3 jugant els parcs públics. A Benidorm hauran d'esperar una poc més, ja que s'obriran a partir del dimarts i de manera progressiva.

Què en pensen les famílies?

Entre els pares i mares amb qui ha parlat À Punt Notícies hi ha disparitat d'opinions. Alguns estan desitjant que tornen a obrir els parcs per a poder portar a la xicalla a jugar, mentre que altres consideren molt encertada la decisió de no obrir-los si no es pot garantir la seguretat i afirmen que no els portaran encara que hagen obert si no els consideren segurs.

Els que no tenen dubtes són els xiquets i les xiquetes, que tenen molt clar que volen poder tornar a jugar a l'aire lliure.

També et pot interessar