Els municipis de la Marina Baixa accepten seguir en la fase 1, però exigeixen "més transparència"

Demanen al Consell que no genere “falses expectatives”, ja que pot suposar despeses per a molts establiments.

Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu
Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu / Attila Surányi (Unsplash)

Els alcaldes de diversos municipis turístics de la Marina Baixa han assumit seguir una setmana més en la fase 1 de la desescalada per "criteris sanitaris", però han demanat al Consell tindre "més informació" directa de la Conselleria de Sanitat sobre l'estat de la pandèmia als seus municipis.

L'alcalde de Benidorm, el popular Toni Pérez, ha dit que acata la decisió per "responsabilitat municipal" mentre la localitat continua preparant-se per a canviar de fase. No obstant això, ha criticat que l'Ajuntament no rep informació ni de Sanitat ni de l'Àrea de Salut Marina Baixa sobre els criteris i indicadors que van motivar que aquest departament passara a la fase 1 fa deu dies, ni de la decisió de demanar ara que tot el territori valencià no avance a la fase 2.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el també l’alcalde popular de Finestrat, Juanfran Pérez, que ha demanat al Consell que "no es generen falses expectatives", perquè en molts establiments "es pensaven que anaven a poder obrir i això els ha suposat despeses”.

D’altra banda, l'alcalde de la Vila Joiosa, el socialista Andreu Verdú, ha dit estar convençut que "el millor" és romandre una setmana més en la fase 1 "per prudència". Verdú ha assegurat que "accelerar el procés podria ser negatiu per a tots", ja que podria suposar un repunt de la Covid-19, i això seria "un desastre econòmic i social".

Igualment opina el primer edil de l'Alfàs del Pi, el també socialista Vicente Arques, que ha destacat els "criteris purament mèdics" que han substanciat la decisió de Sanitat. "El més important no és qui entre abans en la fase 2, sinó que ningú recule", ha dit.

Més crític s'ha mostrat l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, que ha qualificat quedar-se en la fase 1 com a "entropessades importants per a l'economia", i ha assegurat que la causa de la decisió és que el govern valencià "no ha complit amb els paràmetres que marca el Ministeri de Sanitat".

També et pot interessar

stats