Els municipis costaners extremen els controls per a evitar que els turistes passen la Setmana Santa en les segones residències

Peníscola col·loca barreres de formigó i la policia vigilarà les entrades als comerços per a controlar la presència de visitants.

Imatge d'arxiu del castell de Peníscola
Imatge d'arxiu del castell de Peníscola / Europa Press

Els municipis costaners valencians, com Peníscola, Benicàssim o Cullera, extremen els controls davant la possibilitat que durant els pròxims dies, i coincidint amb els festius de Setmana Santa, hi puguen arribar visitants per a passar uns dies de vacances a les segones residències que tenen en aquestes localitats. Una sospita que ha obligat els responsables polítics de la Comunitat Valenciana a fer una crida perquè es rebutge aquesta possibilitat i es respecte l’obligació d’estar confinats.

En el cas de Peníscola, a més dels controls de les forces de seguretat, es col·locaran barreres de formigó als accessos i els efectius de la Policia Local realitzaran també tasques de vigilància a les entrades d'establiments com supermercats i farmàcies per a controlar la presència de gent de fora de la localitat.

A més, la Policia Local d’aquesta població del Baix Maestrat ha demanat als veïns que si detecten la presència de residents que no viuen tot l'any en els seus edificis els ho comuniquen. De fet, els agents ja han acudit a alguns domicilis per a fer comprovacions.

Altres localitats de la Comunitat Valenciana, com Xàbia tenen controls als accessos alternatius des de Dénia, Gata de Gorgos, la Jana i Poble Nou de Benitatxell.

Una situació diferent és la que es viu a Benidorm. Tot i ser un important focus d’atracció turística, s’apunta que no hi ha constància d'arribades de residents de fora de la localitat, ja que l'oferta de la ciutat és principalment hotelera i aquestos establiments estan ara tancats.

Crida dels responsables institucionals

Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet una crida als turistes que estiguen considerant passar la Setmana Santa als municipis costaners, que demostren "la mateixa exemplaritat" que manifesten els valencians. Barceló ha advertit que només es vencerà el coronavirus amb "un sacrifici conjunt de tota la societat".

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, que si bé ha destacat unes xifres rècord de disminució de mobilitat a totes les vies valencianes, ha assenyalat que l'objectiu dels reforços del control de trànsit busquen "impedir les accions d'una minoria insolidària", que intenta desplaçar-se durant aquests dies a segones residències.

També et pot interessar

stats