MULTIMÈDIA | La pandèmia s'acarnissa amb l'ocupació dels joves

Agents socials, institucions i joves radiografien l’atur juvenil en temps de crisi.

MULTIMÈDIA | La pandèmia s'acarnissa amb l'ocupació dels joves
MULTIMÈDIA | La pandèmia s'acarnissa amb l'ocupació dels joves

Només el 33% dels joves té faena en l’actualitat. És l’alarmant xifra que la pandèmia del coronavirus deixa a Espanya, on les persones de 16 a 30 anys són les que han patit amb major “intensitat” les conseqüències laborals d’una crisi sanitària, econòmica i social de la qual encara es desconeixen tots els efectes.

Així ho exposa el Consell de la Joventut d’Espanya en l’informe Juventud en riesgo, que explica que la forta crescuda en l’atur juvenil amb l’arribada de la pandèmia es deu fonamentalment a la desaparició de contractes de caràcter temporal, vinculats a treballs precaris, que solen tindre els més joves. En moments de crisi econòmica, en baixar la productivitat en sectors com els serveis o la construcció, aquests contractes són de fàcil rescissió, quasi sense costos per a l’empresariat.

En el reportatge multimèdia d'À Punt Notícies hem parlat amb representants del govern valencià i els agents socials perquè ens facen una radiografia sobre l’atur juvenil i els reptes de l’emancipació entre els més joves, i també hem donat veu als valencians i les valencianes entre 16 i 30 anys perquè ens conten quin impacte ha tingut la crisi sanitària en el seu projecte de vida.

També et pot interessar

stats