Multes entre 60 i 60.000 euros per a les residències que incomplisquen la normativa Covid

La Conselleria de Sanitat Universal suspendrà les eixides i les visites a les residències ubicades a les zones amb alta incidència del virus.

Una anciana entra a una residència
Una anciana entra a una residència / Antonio García (EFE)

El Consell ha aprovat el règim sancionador per l'incompliment de les mesures preventives contra el coronavirus als centres de serveis socials. En la normativa es tipifiquen les faltes que poden ser lleus amb sancions entre 60 i 600 euros, greus amb multes entre 601 i 30.000 euros o molt greus amb sancions que poden arribar als 60.000 euros, atenent a criteris que poden ser d'aforament o mesures de prevenció.

Concretament, això va dirigit als establiments, llars, centres i residències de serveis socials, així com, a totes les persones residents, visitants i usuàries d'aquests.

El decret també determina el tipus d'infraccions, que poden ser per acció per omissió, i la manera d'infringir-lo que podria ser constitutiu de falta o delicte ja siga pel tipus de risc per a la salut que comporte, la quantia de l'eventual benefici obtingut, el grau d'intencionalitat, la gravetat de l'alteració sanitària i social produïdes, la generalització de la infracció i la reincidència.

Per a les tasques d'inspecció, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives compta amb un cos propi de funcionaris i funcionàries que faran els procediments de control i comptaran amb la presumpció de veracitat.

Prohibicions individualitzades de visites a residències

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que la prohibició de les visites a les residències no serà comuna a tot el territori sinó que només es podrà fer mitjançant resolucions individualitzades per a cada residència o centre social.

Oltra també ha assegurat que, de moment, les residències són "segures", però que s'ha de continuar establint els protocols de manera que aquesta situació puga continuar de la mateixa manera.

També et pot interessar

stats