Les morts diàries per la Covid-19 a Espanya cauen a 48, la xifra més baixa en dos mesos

Les dades comunicades pel Ministeri de Sanitat no inclouen les de Catalunya.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, la xifra de defuncions diàries a Espanya ha caigut per davall del llindar dels 50. En concret, aquest dijous s’han registrat 48 morts més, la xifra més baixa des que des del 16 de març. En total, han mort 27.940 persones en tot l’estat des de l’inici, segons el Ministeri.

El nombre de nous casos diagnosticats comunicats aquest dijous també ha disminuït considerablement respecte a les dades de dimecres, amb 344. La xifra total de contagis s’eleva així a 233.037 casos.

Les dades, però, no inclouen les de Catalunya. No obstant això, el director del centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, estima que amb les dades d’aquesta comunitat, la xifra total de nous contagis estarà vora els 400, mentre que les persones mortes amb Covid-19 rondaria el mig centenar.

També s’han registrat 140 noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores, segons les dades de què disposa el Ministeri de Sanitat, ja que Catalunya encara no ha aportat tota la informació detallada que el Ministeri requereix des d’aquesta setmana. Als hospitals espanyols ara hi ha 124.521 ingressats. El nombre d’ingressos a l’UCI es manté estable, 20 més, fins als 11.454 actuals.

Dades, cada dia menys sorprenent

Per al responsable del centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, aquestes dades “cada dia sorprenen menys, perquè l’evolució de la pandèmia és favorable”. No obstant això ha fet una crida a la prudència, perquè s’han detectat “xicotets focus” de contagis en diversos punts del país que, segons ha dit, “s’estan resolent bé”.

Respecte als nous contagis detectats en les últimes hores, Fernando Simón ha assenyalat que es localitzen en dos col·lectius professionals, el sanitari i el sociosanitari, i hi ha “molts pocs casos” de pacients contagiats, dels quals no se’n sap l’origen.

També et pot interessar

stats