Les morts per covid a la Comunitat Valenciana continuen augmentant

Els contagis baixen i les hospitalitzacions es mantenen estables 

Un sanitari treballa en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI)
Un sanitari treballa en una unitat de cures intensives, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana segueix sense doblegar la corba de les morts, que continuen augmentant i se situen en nivells que no es veien des de març del 2021, quan es començava a deixar arrere la tercera onada. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat aquest dimarts de 32 noves defuncions a causa del coronavirus des de l’última actualització de dades divendres passat, totes corresponents als últims set dies excepte dues, que són del 12 de juliol, una del 13 i una altra del 16 de juliol. 

Són 32 decessos menys que els notificats divendres passat, però més del doble que els tretze notificats dimarts passat, que, dels dos dies de la setmana que Sanitat publica les dades de la pandèmia, sempre és el dia que menys morts es notifiquen. Pel que fa a la mitjana mòbil setmanal, que dona una idea més aproximada de si la tendència de les noves defuncions és ascendent o descendent, és de 47, la més alta des del 2 de març del 2021, un mes després de deixar arrere el pic de defuncions de la tercera onada.

Segueix la davallada dels contagis 

Afortunadament, els nous casos positius continuen baixant, ja que hui se n’han notificat 4.506 de nous, la dada més baixa de tot el mes de juliol. A més, la mitjana mòbil a set dies és de 4.631 contagis, també la més baixa del mes. Així, es consolida la tendència descendent d’aquest indicador epidemiològic, que pot tardar encara unes setmanes a reflectir-se en les hospitalitzacions i encara més en les defuncions. 

La incidència acumulada en persones majors de seixanta anys continua baixant al mateix ritme que els nous contagis. Així, segons les dades del Ministeri de Sanitat, és de 706,88 a catorze dies per cada 100.000 habitants. Per tant, ha baixat més de cent punts respecte als 811,41 de divendres passat. Quant a la incidència a set dies, ha baixat dèsset punts, ja que ha passat de 305 divendres a 288 hui. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, baixen els ingressos en planta, però pugen a les unitats de cures intensives. D’aquesta manera són 1.110 persones en planta i 62 a les unitats de cures intensives. La incidència acumulada en persones majors de seixanta anys continua baixant al mateix ritme que els nous contagis. Així, segons les dades del Ministeri de Sanitat, és de 706,88 a catorze dies per cada 100.000 habitants. Per tant, ha baixat més de cent punts respecte als 811,41 de divendres passat. Quant a la incidència a set dies, ha baixat dèsset punts, ja que ha passat de 305 divendres a 288 hui. 

També et pot interessar

stats