Cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores a la Comunitat Valenciana

Sanitat confirma set nous casos positius, cinc a la província de València, un a la de Castelló i un a la d'Alacant.

Cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores a la Comunitat Valenciana
Cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores a la Comunitat Valenciana

Segons les dades de l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat, en les últimes 24 hores no ha registrat cap nova defunció per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Així, es manté sense variacions la xifra total de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia, que s’eleva a 1.473 defuncions. D'aquestes, 227 han sigut a les comarques de Castelló, 511 a les d'Alacant i 735 a les de València.

Pel que fa als contagis, s'han detectat set nous casos positius, un més que dissabte, cinc dels quals a les comarques de València, un a les d'Alacant i un a les de Castelló. En total, els casos confirmats s’eleven a 11.539, 1.605 a la província de Castelló, 3.963 a la d'Alacant i 5.967 a la de València. A més hi ha 4 casos sense assignar de dies anteriors. Del total de positius detectats, es troben actius en aquests moments 2.069, el que suposa un 11,3% del total.

A més, amb les 20 altes a pacients amb coronavirus en les últimes 24 hores, ja són 14.706 les persones que han superat la malaltia a la Comunitat Valenciana, xifra que suposa un 80,6% del total de casos detectats des de l'inici de la pandèmia. Per províncies, 1.719 de les altes han sigut a la de Castelló, 5.023 a la d'Alacant i 7.959 a la de València. També hi ha cinc altes sense assignar a cap província.

El nombre de pacients hospitalitzats s’ha reduït un 29% al llarg d’aquesta setmana. Diumenge passat es comptabilitzaren 77 persones ingressades, mentre que a hores d’ara són 22 menys. Segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquestes xifres “ens alegren i demostren que cada dia són més les persones que vencen el virus gràcies al treball incansable del personal sanitari”.

De les 55 persones ingressades ara mateix als hospitals valencians, set requereixen UCI. Del total d'ingressos, tres són a les comarques de Castelló (una en UCI), 25 a les d'Alacant (tres en UCI), i 27 a les comarques de València (tres en UCI).

Entre els professionals de la sanitat contagiats, 2.285 han rebut l’alta fins ara, i el nombre de positius actius és de 493.

Actualització de la situació en residències

Els casos en les residències de majors segueixen en descens. En huit residències valencianes encara queda algun cas, però només quatre estan sota vigilància activa de Sanitat. Dels huit casos que encara estan actius, un es troba a la província d’Alacant i els altres set a la de València, mentre que no hi ha cap a la de Castelló. Per altra banda, de les residències que encara estan sota vigilància, una pertany a la província d’Alacant i les altres tres a la de València, cap a la de Castelló.

Fins al moment s’han realitzat 444.449 proves de detecció del coronavirus, de les quals, 322.483 han sigut PCR i 121.966 tests ràpids.

També et pot interessar

stats