Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Morera planteja que els diputats de les Corts es reduïsquen el sou davant la crisi sanitària

23 min.

El president de les Corts, Enric Morera, pensa que en moments com aquests, en què molts sectors socials estan patint les conseqüències de la inactivitat provocada per l’estat d’alarma, el parlamentarisme valencià ha d’estar a l’altura de les circumstàncies, ser solidari i fer costat als més desfavorits. És per això que ha obert la possibilitat que els diputats i diputades de les Corts es reduïsquen el sou per a “equiparar-se a l’angoixa que estan patint altres col·lectius socials”.

Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, en què també ha proposat un període de sessions extraordinari abans de l’estiu. Malgrat tot, Morera ha volgut deixar clar que, a pesar que no hi ha activitat parlamentària de manera presencial des de fa setmanes, sí que es continua treballant. “El nostre treball no es redueix a les reunions; hi ha una altra part més gran i més humil, com ara la presentació d’iniciatives parlamentàries”, ha comentat.

Tanmateix, el president de les Corts ha assenyalat que l’activitat presencial podria reprendre’s d’ací a pocs dies. La primera podria ser la reunió de la Diputació Permanent, una qüestió que es decidirà en la pròxima junta de síndics convocada per a la setmana que ve. Malgrat tot, Morera ha assenyalat que les ganes per a reprendre les sessions presencials són moltes i que la decisió es prendrà tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Pel que fa a possibles valoracions sobre la gestió de la crisi, Morera no ha volgut pronunciar-se. Creu que s’ha fet un “treball correcte” i que hi haurà temps per a analitzar l’actuació de la Generalitat. Ha recordat que la presència de casos de Covid-19 a la Comunitat Valenciana és del 5,5%, “molt menor a la d’altres comunitats autònomes”, i que ara és el moment d’estar unides i units, mantindre la confiança i l’esperança perquè aquesta situació acabe tan prompte com siga possible.

Contingut no disponible
stats