Mor per Covid-19 el cantautor mexicà Armando Manzanero

L'autor de clàssics com ‘‘Somos novios’’ i ‘‘Contigo aprendí’’ havia estat diversos dies intubat en un hospital.

Mor per Covid-19 el cantautor mexicà Armando Manzanero
Mor per Covid-19 el cantautor mexicà Armando Manzanero

El cantautor mexicà Armando Manzanero, conegut com el rei de la balada romàntica, s'ha mort aquest dilluns amb Covid-19, després de diversos dies intubat en un hospital.

"Amb molt de dolor lamente la mort del mestre Armando Manzanero, un dels més grans compositors de Mèxic. Les seues cançons són part definitiva de l'educació sentimental dels mexicans", ha anunciat en xarxes la secretària de Cultura de Mèxic, Alejandra Frausto.

A l'autor de clàssics de la música romàntica mexicana com "Somos novios", "Voy a apagar la luz", "Contigo aprendí" i "Esta tarde vi llover" el van hospitalitzar la setmana passada a Ciutat de Mèxic després de donar positiu en Covid-19.

Manzanero deixa un llegat inoblidable en la història de la música en espanyol, una infinitat de discos venuts i innombrables reconeixements, com el Premi Grammy honorífic en 2014.

Coneixedor de la tradició del bolero i de gran sensibilitat, el compositor va connectar amb l'audiència amb temes que han versionat al llarg dels anys artistes de la talla d'Elvis Presley, amb "It's impossible", una versió en anglés de "Somos novios", Tony Bennett, Alejandro Fernández i Christina Aguilera, entre altres.

Va publicar més de 30 treballs discogràfics: entre altres, Somos novios (1968), Corazón salvaje (1977), Nada personal (1995) i Duetos, que en 2001 li va valdre el Grammy al millor àlbum vocal pop per a grup o duo.

També et pot interessar

stats