Mor amb coronavirus el primer treballador en una residència valenciana

La Fiscalia obrirà quatre diligències civils més en aquests centres i manté les 20 investigacions que hi havia en marxa.

Minut de silenci en record dels professionals sanitaris morts durant la pandèmia
Minut de silenci en record dels professionals sanitaris morts durant la pandèmia / J. M. García (Efe)

La Comunitat Valenciana ha registrat la primera mort d'un treballador d'una residència de majors a causa de la pandèmia del coronavirus. Es tracta d'un decés que va ocórrer fa uns dies i que va ser notificat a la secció Civil de la Fiscalia de València, organisme encarregat de portar el control sobre els centres.

És el seté professional sanitari o sociosanitari víctima de la Covid-19 al territori. La família d'una d'elles, d'un metge que treballava en el SAMU, ha interposat una denúncia contra la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, per considerar que “l'abandonaren absolutament a la seua sort”.

Les últimes dades aportades aquest dilluns per Ana Barceló respecte a sanitaris contagiats per coronavirus han ascendit a 658. A més, han perdut la vida 521 majors en residències, i hi ha casos positius en 86 centres, onze a la província de Castelló, 34 a la d'Alacant i 41 a la província de València. Finalment, també hi ha 28 residències sota vigilància activa de control sanitari.

La Fiscalia obrirà quatre diligències civils més a residències valencianes

La Fiscalia manté obertes diligències civils en 20 residències de la Comunitat Valenciana i preveu obrir entre aquest dimarts i dimecres quatre investigacions més. Són actuacions que es posen en marxa d'ofici en geriàtrics que han tingut 10 víctimes mortals o més amb Covid-19 per a fer un seguiment de l’actuació davant de la pandèmia en aquests centres i dels majors que hi acullen.

Les noves diligències preprocessals s'obriran en dues residències de la província de Castelló i dues més de la de València, segons ha informat la Fiscalia General de l'Estat en l'última actualització de dades, amb data 18 de maig. Els ancians d'aquests centres són un dels col·lectius més vulnerables i afectats per la pandèmia.

Pel que fa a les investigacions penals, la Fiscalia en manté vora 140 en tot l'Estat i té previst obrir-ne 26 de noves, cap a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats