Els monuments i espais culturals valencians reobrin amb visites limitades i mesures higièniques

La Llotja de València, el Museu Arqueològic d'Alacant o les oficines turístiques de Castelló tornen a acollir visitants amb protocols de seguretat per a evitar contagis.

VÍDEO | Els monuments i espais culturals valencians reobrin amb visites limitades i mesures higièniques

Els espais culturals valencians recobren, a poc a poc, la normalitat. Una normalitat que passa, de nou, pel tràfec de visitants. Després de quasi tres mesos tancats, aquest dimarts reobrin els monuments més emblemàtics de València, com La Llotja o les Torres de Serrans. A Alacant, els visitants tornen a xafar el Museu Arqueològic d'Alacant, el MARQ, on queden obertes les exposicions permanents i la mostra temporal 'Ídols. Mirades mil·lenàries'. Castelló, per la seua banda, engega la maquinària turística amb la reobertura de les oficines d'informació dependents del Patronat de Turisme.

En el cas dels monuments de gestió municipal que reobrin a València -les Torres de Serrans, les de Quart i la Llotja-, l’entrada individual o de grups de fins a 16 persones serà debades fins que s’implante el pagament amb targeta o per internet.

Aquests emblemàtics monuments se sumen als huit museus municipals que ja es van obrir el 21 de maig (la Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Vicente Blasco Ibáñez, el Centre Arqueològic de l'Almoina, el Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Ciutat, el Museu de l'Arròs, el Museu d'Història de València i el Palau de Cervelló).

A més, també recupera les visites públiques el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, situat al centre de València. Com la resta de museus del Ministeri de Cultura, la visita a aquest espai serà gratuïta fins al 31 de juliol. En aquest cas, sols estan permeses les visites individuals.

Els visitants rebran un kit de protecció

A la capital alacantina, els visitants també podran tornar al MARQ, on personal específic atendrà els visitants amb discapacitat, per a seguir amb la línia integradora que manté el museu i, al mateix temps, seguir les mesures sanitàries.

L’espai museístic ha recomanat fer la reserva prèvia de l’entrada. Tots els assistents hauran de passar per una “zona termocontrolada” i rebran un kit amb una mascareta, guants i una fulla amb les normes del recorregut.

En el cas del MARQ, sí que hi haurà visiten guiades, però amb una major freqüència de grups, l'aforament dels quals s'ha reduït a un màxim de 6 persones. Podran visitar les instal·lacions dels museus alacantins un total de 120 persones en la mateixa franja horària.

A Castelló s'ha reobert aquesta setmana l'oficina de Turisme de la cèntrica plaça de l'Herba, mentre que el 22 de juny s'obriran els tres punts d'informació de les platges -Gurugú, Pinar i Serradal- i el del pàrquing d'autocaravanes. El Patronat de Turisme té previst reactivar les visites guiades als enclavaments de les comarques del nord aquest mes de juny.

També et pot interessar

stats