Montero destaca que “Espanya necessita un gran acord” i demana la col·laboració de tots els actors

El Consell de Ministres ha aprovat sol·licitar una pròrroga de l'estat d'alarma del 12 al 26 d'abril.

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, i el ministre d’Agricultura, Luis Planas
La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, i el ministre d’Agricultura, Luis Planas / Efe

El Consell de Ministres ha aprovat sol·licitar una pròrroga de l'estat d'alarma del 12 al 26 d'abril, que defendrà davant el Congrés aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha indicat la ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, que ha dit que esperen tindre el suport dels grups parlamentaris.

Montero ha explicat que Espanya necessita un gran acord, “tant si es diuen nous acords de la Moncloa com si tenen un altre nom”, i ha demanat la col·laboració de tots els grups polítics, formacions empresarials, sindicals i el conjunt d'administracions territorials “per a aconseguir una gran concentració social que permeta afrontar els reptes que té el país”.

D'altra banda, la ministra ha assegurat que Espanya va en la “bona direcció” en el control de la pandèmia del coronavirus, si bé ha destacat la necessitat d’“acotar encara més” el virus. Les dades que monitoritzen assenyalen que “les mesures d'aïllament estan funcionant, i així ho posa de manifest l'evolució de la malaltia”.

No obstant això, ha dit que és responsabilitat de tots no abaixar la guàrdia ni relaxar-se. “El repte és travessar el punt d’estabilització acotant més encara els efectes del virus i reduint la propagació abans d'entrar en la fase de desescalada o tornada a l'activitat prèvia”, ha subratllat.

Davant l'alentiment dels contagis, Montero ha dit que l'executiu vol “intentar recuperar la normalitat laboral la setmana vinent”.

També et pot interessar

stats