Montero defén la política de pactes del govern d'Espanya per a prorrogar l’estat d’alarma

Lamenta que el PP haja dimitit de la seua responsabiltat i demana a la CEOE que mantinga el diàleg social.

Montero, hui, durant la roda de premsa.
Montero, hui, durant la roda de premsa.

La portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha defés la política de pactes que tanta polèmica ha alçat aquests dies després de l'acord amb Ciutadans i sobretot amb Bildu per a aconseguir suports en la votació de la pròrroga de l'estat d'alarma. També ha fet una crida a mantindre el diàleg social davant de tots els reptes als quals s'enfronta Espanya com a conseqüència de la crisi de la Covid-19. Montero ha deixat clar que hagueren volgut pactar amb el PP, pero l'actitud de la direcció del partit no ho ha fet possible.

Montero ha fet aquesta defensa tancada de l'actitud de l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez en la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Consell de Ministres, que ha aprovat la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma. La ministra ha defés que el “més dur” ja s’ha passat, però queda un tram i cal mantindre la disciplina social per a contindre a ratlla el virus. “No podem perdre-li el respecte”, ha remarcat.

Sobre la política de pactes, la ministra ha dit que el govern no s'estalviarà “cap esforç” i ha remarcat que ha fet els deures: pactar perquè la seguretat i la salut de la població espanyola estiga garantida. “El que tots haguérem volgut és que el PP no haguera dimitit de la seua responsabilitat”, ha lamentat Montero, que ha afegit que, per contra, el partit de Pablo Casado ha optat per acostar-se a Vox. La portaveu governamental ha assegurat que no seguiran interessos partidistes i que continuaran “oferint la mà a tots”.

Durant la intervenció, ha enviat també un missatge a la patronal CEOE, a qui ha demanat mantindre el diàleg social. L'empresariat va donar-lo per tancat després del pacte entre el govern estatal i Bildu per prorrogar l'estat d'alarma a canvi de derogar la reforma laboral.

Montero ha evitat parlar de divisió d'opinions dins del govern i ha assegutat que els membres de l'executiu treballen “tots a una” per a salvar la situació que viu el pais. Tot i això, ha admés que sempre es poden fer les coses millor. I ha afegit que els partits del govern s'han sentit sols, com si la responsabilitat de la salut de la ciutadania fora només d'ells.

També et pot interessar

stats