El món es prepara per al retorn a l'escola durant la pandèmia

A Alemanya l'estat de Mecklenburg-Pomerània Occidental inicia el curs sense mascaretes obligatòries.

Una professora mostra les mesures aplicades en un pati alemany.
Una professora mostra les mesures aplicades en un pati alemany.

L’inici del curs 2020/2021 preocupa els governs arreu del món, i a Europa, el primer a començar és l'alemany, concretament a l'estat de Mecklenburg-Pomerània Occidental, al nord del país.

L'alumnat d'aquest estat obri el curs dilluns 3 d'agost, i la resta de landers ho farà més tard. A Alemanya es registren vora mil nous positius diaris, però a Mecklenburg-Pomerània Occidental hi ha pocs casos.

El retorn a les aules es farà amb mesures específiques: la prohibició de saludar-se amb contacte físic i tocar les baranes, proves diagnòstiques gratuïtes per al professorat i patis parcel·lats de manera que cada classe té un espai assignat. L'ús de la mascareta, però, no serà obligatori i les classes a distància s’hi consideren un recurs excepcional.

Pel que fa al Regne Unit, l'increment del nombre de casos ha fet que el govern frene la desescalada uns dies. Boris Johnson ha dit que ho fa per a intentar assegurar que es puguen reobrir les escoles al setembre. En aquesta línia, el primer ministre ha comunicat que podria tancar els pubs per a assegurar-se que les escoles britàniques puguen obrir.

Als Estats Units el curs també s'inicia al setembre i Donald Trump ja fa campanya per l'obertura per a guanyar-se els progenitors que tenen dificultats amb la conciliació.

També et pot interessar

stats