El món faller considera que la suspensió definitiva de la festa és la "millor opció"

Asseguren que la celebració de les Falles al juliol era "descartable" i l’opció de setembre o octubre era una incògnita.

Falla de València, en una imatge d’arxiu
Falla de València, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El Gremi d'Artistes Fallers de València, la Interagrupació de Falles i les Falles de Secció Especial han assegurat que la suspensió definitiva de les festes el 2020 i l’ajornament al 2021 ha sigut la "millor opció" atesa la situació de pandèmia pel coronavirus. Consideren que la celebració a juliol era "descartable" i l’opció de setembre o octubre era una incògnita.

El mestre major del Gremi d'Artistes Fallers, José Ramón Espuig, ha valorat que a setembre o a octubre no es podia garantir amb seguretat que es pogueren plantar els monuments. D’altra banda, ha manifestat que estan “bastant contents” amb el pla d'ajudes proposat pel consistori, pel qual les comissions es gastaran el 75% del pressupost del monument del 2020 el 2021 i un altre 75% per al 2022.

"El que no volíem era veure'ns en la situació de no tindre gens de faena el 2021, així que engrandint les d'enguany i com es firmen les del 22, tindrem faena i no s’obligarà al tancament de tallers", ha apuntat.

Des de la Interagrupació de Falles, el seu president, Guillermo Serrano, ha indicat que si no es poden celebrar les festes amb certes condicions, “paga la pena la suspensió total” i començar a pensar en les del 2021. "La decisió no hem hagut ni de prendre-la", ha indicat. En aquest sentit, considera que el "mal menor" és poder celebrar les Falles al març del 2021, allargant l'exercici i l’any següent començar una altra vegada el cicle.

D’altra banda, el president de les Falles d'Especial i de l'Antiga de Campanar, Rafa Mengo, ha assenyalat que esperaven la mesura perquè ja havien advertit que si les Falles no es feien en condicions òptimes, no serien fructíferes per a València. Al seu parer, plantar-les a setembre o octubre "hauria sigut un deteriorament total des del punt de vista econòmic" i ara s’ho replantejaran "tot de cara al 2021".

També et pot interessar

stats