El moble valencià passa de puntetes per la crisi

La pandèmia ha fet que les famílies donen més importància a com equipem les nostres cases.

VÍDEO | El moble valencià passa de puntetes per la crisi

La pandèmia i els mesos que hem passat confinats han canviat la percepció que teníem de molts aspectes de la nostra vida diària. Segons l'estudi Percepció de la nostra llar després del confinament, realitzat per Sigma Dos, un 43,7% dels espanyols valora més la seua casa des que va començar la crisi de la Covid-19. La vivenda s'ha convertit en la pedra angular de la nostra vida i cada vegada ens preocupa més que dispose d'espais oberts i a l'aire lliure, així com tot allò relatiu al seu condicionament, a instal·lacions o a l'equipament. I ara que és els ciutadans gasten menys a l'hora d'eixir o viatjar, invertir en la nostra comoditat a la llar sembla una opció segura.

Un reflex d'aquesta tendència el trobem en el sector del moble de la Comunitat Valenciana. Kiko Torrent, president de la Federació de Fabricants de Mobles i Fusta, opina que l'interés de les famílies per comprar nous mobles ha augmentat respecte a anys anteriors. Això ha donat un respir al sector, que a casa nostra dona treball a 13.000 persones en més de 2.200 empreses. Tot i això, els beneficis no han sigut superiors als d'altres exercicis, però sí que poden afirmar que, en aquests moments, la situació és molt millor que la d'altres sectors productius.

D'altra banda, hi ha branques del sector del moble que encara no han notat signes de recuperació. Tenint en compte el canvi telemàtic que han experimentat molts llocs de treball, el sector del mobiliari d'oficina ha vist com cau la demanda.

Cal destacar que el moble i la fusta és un dels sectors que menys pateix l'auge de les vendes en línia. Les vendes confirmen que els consumidors s'estimen més acudir al comerç de proximitat a l'hora de renovar el seu habitatge.

També et pot interessar

stats