Mira qualifica "d’exemplar" el paper de les empreses valencianes en la fabricació de material sanitari

La secretària autonòmica defensa que el repte ara és poder mantindre aquestes estructures i aposta per crear una central de compres autonòmica.

Mira, hui, durant l'entrevista
Mira, hui, durant l'entrevista

“Som la regió que més indústria ha tingut que ha readaptat la seua estructura productiva. No sols a màscares o a bates, sinó també a respiradors”. Ara el repte és poder mantindre aquestes estructures i que es continue comprant a la indústria autòctona. La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha qualificat en una entrevista en Les notícies del matí "d'exemplar" el suport de les empreses valencianes durant la crisi de la Covid-19. Mira ha remarcat la implicació de les companyies en la fabricació de productes sanitaris i també ha anticipat que el repte ara és mantindre aquesta oferta. Així, s'ha mostrat partidària que la Comunitat Valenciana tinga la seua pròpia central de compres per a productes sanitaris i també de treballar amb les empreses locals.

Mira considera que, en general, a la Comunitat Valenciana es pot estar orgullós de la ràpida reacció del Consell en la compra de material. En un moment en què era molt complicat obtindre material de protecció per la pressió internacional, l'evolució de la pandèmia i les condicions en què es concretaven les compres, la secretària autonòmica ha valorat que al final s'ha aconseguit l'objectiu i que arribara el material abans que a altres comunitats autònomes.

Sobre els treballs de la comissió per a la reconstrucció que alberga les Corts, Mira està convençuda que arribarà a un acord final. També ha recordat que la Comunitat Valenciana està infrafinançada i que és una situació que cal resoldre. "Hauran d'arribar", ha defensat, en referència als fons necessaris per a la reconstrucció econòmica que ha promés el govern espanyol.

D'altra banda, Mira no s'ha mostrat partidària d'incrementar els impostos i sí de millorar la gestió de la despesa i de les mesures de control. Preguntada per l'impacte que tindrà la finalització dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), la responsable de Model Econòmic creu que hi haurà un "abans i un després" del 30 de setembre, data fins a la qual, de moment, han quedat prorrogats. La secretària autonòmica ha defensat que, si no hi ha un rebrot del virus, el context del 30 de setembre serà diferent. Creu que hi haurà un pressupost aprovat a Europa per a dotar fons dirigits a la reconstrucció i que, per tant, es podran prendre altres mesures per a crear treball.

Sobre el futur de Fira València, Mira ha dit que està garantit, "una altra cosa és el model". La responsable del Consell ha recordat que hi ha un acord per a la subrogació del deute del recinte i ha defensat una fira moderna i útil per al teixit autonòmic, que ara està infrautilitzada.

També et pot interessar

stats