Els MIR trenquen les negociacions amb Sanitat Universal i mantenen la vaga

La Conselleria manté la porta oberta a arribar a acords i assegura que les trobades han sigut productives.

Els MIR trenquen les negociacions amb Sanitat Universal i mantenen la vaga
Els MIR trenquen les negociacions amb Sanitat Universal i mantenen la vaga

El comité de vaga dels metges interns residents (MIR), convocada pel sindicat mèdic CESM-CV, ha trencat les negociacions que mantenien amb la Conselleria de Sanitat Universal per a millorar les condicions laborals i econòmiques del col·lectiu. A més, manté la vaga indefinida, que van iniciar el 21 de juliol passat, segons ha informat la Conselleria a través d'una nota de premsa.

Totes dues parts han mantingut aquest dimarts una nova reunió, la quarta, sense que s'hagen aconseguit acords ni en matèria de descans ni de retribucions.

Des de la Conselleria lamenten la decisió del comité i mantenen sobre la taula les millores plantejades que, segons diuen, “pràcticament” equiparen aquests facultatius i facultatives en formació al personal estatutari.

La directora general de Recursos Humans, Carmen López, ha assegurat que la negociació amb els metges i les metgesses en formació ha sigut, malgrat tot, "productiva". "De fet, dels 31 punts de la taula de reivindicacions se n'han tancat pràcticament 30".

Reclamacions com el descans de 36 hores després de les guàrdies de dissabte, un mínim de 2,5 hores formatives dins de la jornada de 37,5 i l'hora remunerada de conciliació familiar han sigut acceptades per Sanitat Universal; així com el compromís de traslladar al Ministeri de Sanitat aquelles que són competència estatal.

Pel que fa als MIR, portaveus del comité d'empresa han assenyalat que “per primera vegada” han vist intenció de negociar en els representants de la Conselleria, tot i que segueixen “allunyats en punts importants”, com les hores de descans o les millores salarials.

També et pot interessar

stats