Els MIR passen la nit al ras davant la Conselleria de Sanitat per a exigir millores laborals

Assenyalen que no abandonaran les instal·lacions fins que s'escolten les seues demandes.

Els MIR passen la nit al ras davant la Conselleria de Sanitat per a exigir millores laborals
Els MIR passen la nit al ras davant la Conselleria de Sanitat per a exigir millores laborals / EFE

Un grup de metges interns residents (MIR) ha passat aquesta nit al ras davant la seu de la Conselleria de Sanitat, a València, en el marc de la vaga indefinida que aquest col·lectiu manté per a reivindicar millors condicions laborals.

El representant de l'Associació MIR España a la Comunitat Valenciana, Enrique Cuñat, ha assenyalat que aquesta concentració es mantindrà fins que se'ls atenga, i esperen que Sanitat cite aquest dijous el comité de vaga per a fer una nova reunió de la taula de negociació.

Els MIR reivindiquen l'equiparació de la seua jornada de treball i descansos amb la d'un metge adjunt amb un descans obligatori de 36 hores, jornada màxima de 37,5 hores setmanals, cotització de les hores de guàrdia mèdiques i, en cas d'hores extra, que siguen considerades voluntàries, de descans obligatori i no podrà excedir de les 80 hores anuals.

A més, reclamen l'equiparació salarial amb les altres comunitats autònomes, la qual cosa implica un increment del complement de residència, un augment del preu de l'hora de jornada complementària, i l’abonament de les dietes corresponents a les guàrdies.

De la mateixa manera, exigeixen el pagament del 100% de la incapacitat temporal des del primer dia de la baixa i, en cas de baixa laboral, els residents cobraran 54 hores de guàrdia en les mateixes condicions reconegudes per al personal estatutari.

També et pot interessar