Els MIR compleixen un mes de vaga sense avançar en les negociacions amb la conselleria

Adverteixen que no la desconvocaran fins que la Generalitat escolte les seues reivindicacions laborals.

Una de les protestes que han protagonitzat els MIR aquest últim mes
Una de les protestes que han protagonitzat els MIR aquest últim mes / Europa Press

El col·lectiu de metges interns residents de la Comunitat Valenciana, els MIR, arriben aquest divendres al mes de vaga sense desbloquejar el conflicte que els ha portat a convocar-la. Asseguren que la mantindran fins que hi haja un compromís, per part de la Conselleria de Sanitat Universal, de millorar les seues condicions laborals.

Denuncien que les vacances estiuenques han paralitzat qualsevol aproximació de postures, però lamenten la falta de voluntat negociadora per part de la conselleria. No obstant això, des del departament d’Ana Barceló, asseguren que han instat els MIR a negociar a través dels òrgans legalment habilitats per a tal efecte.

Els metges en vaga es pregunten per què no és possible arribar a un acord com l’han aconseguit els seus companys de Madrid o Múrcia o a la negociació oberta a Castella i Lleó, sobretot davant l’evolució del coronavirus. El president de la Generalitat, per la seua banda, reconeixia públicament fa uns dies la voluntat d’arribar a un acord amb aquest col·lectiu.

Mentre això arriba, el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), promotor de la vaga, ha interposat aquest dimecres una demanda contra la Conselleria de Sanitat Universal per vulneració de drets fonamentals. L'acusen d'infringir el dret de llibertat sindical, el de vaga i el de negociació col·lectiva del comité de vaga del personal MIR.

També et pot interessar

stats