El ministre de Justícia nega que a Espanya s’amaguen les xifres de morts per Covid-19

Acusa al PP “d’irresponsable” per demanar explicacions pel recompte i diu que buscar rèdit polític és insultar les víctimes.

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, compareix davant la comissió de Justícia
El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, compareix davant la comissió de Justícia

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dilluns en la Comissió de Justícia del Congrés que és “absolutament fals que a Espanya s’oculten dades sobre morts per Covid-19” i ha acusat el PP “d’irresponsable” per demanar explicacions sobre el recompte. “Tractar d’obtindre rèdit polític del patiment generat per aquesta calamitat seria del tot imperdonable. El pitjor insult a les persones que han mort i als seus éssers volguts”, ha dit el titular de Justícia.

La compareixença del ministre en el parlament era a petició pròpia per a informar de la gestió que està duent a terme el seu departament per a fer front a la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. Però també la reclamaven el PP i Vox, que havien demanat Campo que presentara les dades de defuncions inscrites en els registres civils durant aquests mesos per a fer un recompte de les víctimes mortals i comparar-les amb els d’anys anteriors.

Campo ha insistit que Espanya “és un dels països més transparents quant a la informació pública disponible sobre la pandèmia i el seu impacte”. Ha explicat que tant el govern espanyol com les comunitats autònomes “estan fent un esforç extraordinari per recopilar la major quantitat d’informació possible, millorar la qualitat de les dades i oferir-los de manera clara i puntual a la ciutadania”.

També et pot interessar

stats