El ministre Illa preveu que la vacuna del coronavirus estarà disponible la primavera que ve

Els països de la Unió Europea s'estan coordinant per a negociar conjuntament i repartir equitativament les vacunes.

Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, després del Consell de Ministres
Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, després del Consell de Ministres / Efe

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha pronosticat aquest divendres que en algun moment de l'any que ve, "molt probablement en el segon trimestre", estarà disponible una o diverses vacunes contra el coronavirus "amb garantia i qualitat suficient per a poder ser administrada a la població". El ministre ha apuntat que aquests terminis podrien endarrerir-se "o també avançar-se si els processos van bé", però ha situat l'horitzó temporal en la primavera de 2021 i ha assegurat que els països de la Unió Europea s'estan coordinat per a negociar conjuntament i repartir equitativament les vacunes.

En la seua intervenció en la clausura la 29 Escola d'Estiu de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Illa ha subratllat que, mentre no arribe la vacuna o un tractament, la població ha d'acostumar-se a conviure amb el virus "sense por però amb respecte". "Hi ha brots i continuarà havent-ne", ha insistit el ministre, que ha emfatitzat la necessitat de detectar-los precoçment i actuar amb rapidesa per a controlar-los. "Si som capaços d'actuar ràpidament no ha de preocupar-nos més del compte", ha subratllat. Ara el lapse de temps entre que apareixen els símptomes i es notifica el resultat oscil·la entre 1 i 3 dies, mentre que abans es tardava entre 10 i 12, el ministre ha subratllat la importància d'actuar "amb contundència" per a contindre els brots.

Ha reconegut que la pandèmia ha sigut "una lliçó d'humilitat" per a tots els països que pensaven que podrien controlar-la i ha advocat per reforçar els organismes multilaterals internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut o el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties: "No es pot combatre una pandèmia mundial des de l'òptica d'un únic país. O ho resolem tots o no es resol".

També et pot interessar

stats