El ministre d'Agricultura reclama a les comunitats autònomes i als ajuntaments allotjament "digne" per als temporers

El camp valencià assegura estar en millors condicions, però alerta que calen mesures davant de la campanya del caqui i la verema al setembre.

Temporers al camp, en una imatge d'arxiu.
Temporers al camp, en una imatge d'arxiu.

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha demanat a les comunitats autònomes i els ajuntaments que disposen d'allotjament "digne" per als treballadors temporers. "Hem fet una crida i una coordinació amb les comunitats autònomes i els ajuntaments perquè disposen d'allotjament on aquells que no tinguen allotjament digne puguen tindre'l", ha assenyalat Planas en una entrevista en Espejo público, en Antena 3.

Aquesta crida es fa arran que les condicions insalubres de l’allotjament dels temporers hagen sigut clau del rebrot de Lleida. En aquest context, el camp valencià assegura estar en millors condicions, però alerta que calen mesures davant de la campanya del caqui i la verema al setembre.

El ministre considera que la falta de controls entre els treballadors temporers "és només un element i probablement no el més significatiu" dels rebrots. "Però és veritat que aquest col·lectiu és un col·lectiu vulnerable, no tant en el centre de treball com en el desplaçament o en l'allotjament", ha reconegut.

També et pot interessar

stats