El Ministeri de Sanitat repartirà més dosis a les comunitats que més vacunen

El Consell ja havia demanat aquest canvi del sistema de repartiment, que respon a la reducció d'enviaments de la vacuna de Pfizer.

La vacuna de Pfizer, a una residència de majors de Rafelbunyol
La vacuna de Pfizer, a una residència de majors de Rafelbunyol / Conselleria de Sanitat

El govern estatal ha decidit condicionar el pròxim repartiment de dosis a les comunitats al percentatge de vacunes ja administrades en les primeres setmanes. I ho fa just després que la farmacèutica Pfizer ha anunciat que reduirà temporalment l'enviament de la vacuna.

Segons informa la Cadena Ser, el Ministeri de Sanitat ha enviat una nota en què comunica a les comunitats autònomes que l'estat espanyol rebrà "el 56% de les dosis previstes", una xifra que podria augmentar al 67% si s'extrauen sis dosis per vial.

El ministeri ha optat per un nou model de repartiment a les comunitats que "a més de respondre a criteris equitatius, tinga també en compte el ritme de vacunació de la primera setmana". D'aquesta manera, es busca garantir que tots els governs autonòmics puguen administrar, com a mínim, la segona dosi a les persones vacunades durant la primera setmana.

Les comunitats autònomes seran informades les pròximes hores de la xifra de dosis que rebran dilluns. Per a compensar la reducció de vials enviats, el govern estatal ha garantit que "abans de mitjan febrer es produiran entregues superiors a les establides".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat al govern espanyol aquest dijous que s'implemente un repartiment flexibilitzat de les vacunes en funció del ritme de vacunació i de l'estoc que hi haja en cada comunitat en cada moment.

En aquesta línia, i en resposta a les crítiques a aquesta proposta des d'altres comunitats, la vicepresidenta Mónica Oltra ha defensat aquest divendres que és "de sentit comú" i una qüestió d'equitat, igualtat i eficàcia "no per a perjudicar ningú, sinó per a afavorir la immunització de persones com més de pressa millor".

També et pot interessar