El Ministeri de Sanitat notifica 8.148 nous casos a Espanya, 3.650 en l’últim dia

Més d’un terç de les infeccions diàries s’han registrat a Madrid, on el govern autonòmic ha recomanat quedar-se a casa.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest divendres
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest divendres / À Punt NTC

Els contagis per coronavirus a Espanya mantenen la tendència a l’alça de l’última setmana. El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest divendres 3.650 contagis en les últimes 24 hores; tot i això la xifra global de casos creix en 8.148 més respecte l’últim balanç del passat dijous, pel que la xifra de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia ascendeix ja a 386.054.

De fet, en l’última setmana la xifra global de contagis s’ha elevat en 43.241 nous casos, el que ha comportat que Espanya se situe de nou com el desé país al món amb un major nombre de contagis i ocupe el primer lloc a Europa. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ja va assegurar dijous passat que aquesta situació no és “favorable”, tot i que va afegir que això no significa que l’epidèmia estiga fora de control.

Creix la xifra de defuncions respecte del recompte anterior. Des de l’inici de la pandèmia han mort 28.838 persones, 25 més de les que es van comunicar dijous. En els últims set dies han mort per coronavirus 125 persones.

Vora 2.000 hospitalitzacions en l’última setmana

Amb el fort augment dels nous casos, creixen també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 131.175, 339 més de les que es van notificar dimarts. Quant a les UCI, la xifra total arriba als 12.060, quinze més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.467 persones han hagut de ser ingressades, 93 d’elles a les UCI.

Ateses les dades dels últims set dies, les hospitalitzacions han crescut en 2.000 respecte al divendres 14 d’agost i representen només un 4% dels contagis totals. Quant a les UCI, aquesta xifra és significativament més baixa, amb 127 ingressos en l’última setmana, un 0,3% de les infeccions.

Madrid recomana quedar-se a casa en les zones més afectades

Com es ve registrant en l’última setmana, Madrid continua sent l’autonomia amb un nombre més elevat de casos. En l’últim dia ha notificat 1.199 casos, una xifra que representa més d’un terç dels contagis a l’Estat espanyol. En aquest escenari, el viceconseller de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha recomanat que en les zones de la regió amb més casos de coronavirus “s'intenten evitar viatges innecessaris” i s'opte per “quedar-se a casa”, però ha descartat fins ara els confinaments selectius. A més, és “absolutament recomanable” que no hi haja més de deu persones als habitatges.

Castella i Lleó decreta l’aïllament en dos municipis segovians

La Junta de Castella i Lleó ha ordenat l'aïllament dels municipis segovians de Cantalejo i Carrascal del Río per una alta incidència de coronavirus, una mesura que entrarà en vigor a partir d'aquest dissabte, i sobre la qual encara ha de pronunciar-se el jutge. La mesura respon a un pla de contingència dissenyat per a frenar la propagació del virus en la Zona de Salut Bàsica de Cantalejo, que compta amb quatre brots actius.

També et pot interessar