El Ministeri de Sanitat notifica 39 noves morts, però només eleva la xifra total en dos més

Baixa el nombre d’hospitalitzacions i la xifra de nous contagis es manté estable.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Aquest divendres s’han notificat 39 defuncions més per coronavirus a Espanya, amb la qual cosa aquesta setmana es manté la tendència per davall de les 50 morts. No es tracta de morts diàries, sinó de persones que han mort els últims set dies.

En total, a tot l’Estat han perdut la vida 27.121 persones, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. Tot i l’augment de vora 40 morts, la xifra total només ha augmentat en dos persones, ja que per cinqué dia consecutiu el Ministeri ha tornat a corregir aquesta dada.

Pel que fa als contagis, en les últimes 24 hores s’han registrat 187 nous casos, una xifra lleugerament superior respecte de la d’ahir (182). D’aquesta manera, la xifra total a Espanya puja a 238.564 casos.

En referència als casos detectats, el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admés que “a Espanya hi ha més casos dels detectats”, però ha assenyalat que el més significatiu per a la gestió de la pandèmia actualment és que “ara se'n detecten més i millor”. Això permet actuar ràpidament, adoptant mesures davant dels nous contagis per a evitar la propagació.

"Menor transmissió del que semblava"

Quant als nous casos, Simón ha indicat que la “transmissió és menor del que semblava”, especialment durant les últimes setmanes. En aquesta línia, des de l’11 de maig només l’11% dels contactes estrets amb els contagis identificats han desenvolupat símptomes.

Així mateix, des de la segona setmana de maig s’han identificat 25 nous contagis importats a Espanya. Quatre els van notificar a través del sistema d’alertes internacional, segons ha puntualitzat el responsable del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries. El rastreig dels nous casos importats també ha permés fer el seguiment de 22 persones que havien estat en contacte amb persones amb Covid-19.

D’altra banda, el nombre d’hospitalitzacions ha disminuït respecte d’ahir, fins a 286. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.891 persones ingressades. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, amb 12 més, fins als 11.397 actuals.

També et pot interessar

stats