El Ministeri de Sanitat notifica 39 noves defuncions a Espanya, però només eleva la xifra total en una més

El nombre d’ingressos en hospitals i en UCI es manté estable, mentre que els contagis continuen en augment.

Casos de coronavirus a Espanya

Aquest dimecres s’han notificat 39 noves defuncions per coronavirus a Espanya, amb la qual cosa continua la tendència a la baixa de les defuncions d’aquesta setmana, per davall de les 50. No es tracta, però, de morts diàries, sinó de persones que han mort en els últims 7 dies.

En total, han perdut la vida 27.118 persones en tot l’Estat, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. La xifra de casos totals ha tornat a ser modificada pel Ministeri, ja que des del dimarts, quan es van comunicar 27.117 morts, només s’ha incrementat en una defunció.

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha atribuït aquest ball de xifres a la rapidesa amb què les van comunicar. Una circumstància que no és prioritària ara, quan l’objectiu ha passat a ser “garantir la qualitat de les dades”.

Aquesta situació obliga el Ministeri a rectificar les dades que li han anat remetent les comunitats autònomes, ja que, segons ha explicat Simón, algunes de les morts es donaven com a confirmades i, en validar-les, s’ha detectat que no eren pacients de coronavirus. “Això s’està corregint ara”, ha matisat.

El fet que del 10 de març al 10 de maig hi haguera un “excés” de mortalitat es deu, com ha apuntat Simón, a més de la incidència del virus, a la saturació dels hospitals o al fet de retardar l’arribada als centres sanitaris, davant de la situació causada per la pandèmia.

Quant als contagis, en les últimes 24 hores s’han registrat 231 nous casos, una xifra lleugerament superior respecte a la d’ahir dimarts (194). D’aquesta manera la xifra total d'Espanya s’eleva a 236.769 casos.

D’altra banda, el nombre d’hospitalitzacions es manté estable en 283 nous en l’últim dia. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.657 ingressats. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, 13 més, fins als 11.374 actuals.

"Passar de fase no és estar lliures de perill”

A pesar de la relativa contenció de contagis, Fernando Simón ha fet una crida a la cautela: “Encara hi ha risc. Hem de ser conscients. Passar de fase no és estar lliures de perill”, advertia. En aquest sentit, ha indicat que "un sol brot podria ser l’inici d’una altra onada epidèmica”, encara que ha afegit que “no hi ha cap senyal que s’haja originat cap rebrot a Espanya”.

D’altra banda, el nombre d’hospitalitzacions vinculades a la Covid-19 es manté estable, amb 283 noves en l’últim dia. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.657 ingressats. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, 13 més, fins als 11.374 actuals.

També et pot interessar

stats