El Ministeri de Sanitat notifica 35 noves morts per coronavirus a Espanya i revisa de nou el total

El nombre d’ingressos en hospitals i en UCI es manté estable, encara que augmenten els contagis.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Aquest dimarts s’han comunicat 35 noves defuncions per coronavirus a Espanya, la xifra més baixa des que es va declarar l’estat d’alarma. No es tracta, però, de morts diàries, sinó de persones que han mort en els últims 7 dies. En total, han perdut la vida 27.117 persones a tot l’Estat, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat.

En el còmput total de defuncions al conjunt de l’Estat, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que n'hi ha 283 més que les que hi ha en les dades d’ahir dilluns, perquè hi havia una sèrie de defuncions antigues comptabilitzades, però que encara no s’havien assignat a cap dia.

En aquest sentit, el doctor Simón ha avançat que en els pròxims dies també s’esperen balls de xifres oficials, perquè s’estan verificant les dades que remeten les comunitats autònomes per a comptabilitzar-les en el nou sistema de recompte, implantat pel Ministeri de Sanitat fa uns dies.

En les últimes 24 hores s’han registrat 194 nous casos. Per això la xifra creix lleugerament respecte a les dades d’ahir dilluns (132). D’aquesta manera la xifra total d'Espanya s’eleva a 236.259 casos.

Respecte a la distribució geogràfica dels 194 nous contagis diagnosticats, el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha apuntat que set comunitats autònomes no han notificat cap defunció, mentre que quatre sols n'han registrat una o dos. Dades com aquestes han portat Fernando Simón a afirmar que “cada vegada hi ha més territoris en una situació molt favorable per a la desescalada”.

D’altra banda, el nombre d’hospitalitzacions es manté en 256 nous en l’últim dia. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.182 ingressats. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, 12 més, fins als 11.364 actuals.

Per últim, per a seguir avançant en una evolució favorable de la pandèmia, el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha instat la ciutadania a unir-se als homenatges que demà es repetiran en tot el país, coincidint amb el primer dia de dol nacional, adoptant les precaucions sanitàries, com la distància interpersonal i l’ús de mascareta, per evitar contagis. “Aquest serà el millor homenatge que podrem fer a les víctimes”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats