El Ministeri de Sanitat aposta per mantindre el tancament perimetral d’autonomies fins després de Setmana Santa

El Ministeri de Sanitat estudia prolongar en les pròximes festivitats alguna de les restriccions vigents.

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana durant un control de mobilitat a Barcelona
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana durant un control de mobilitat a Barcelona / Alejandro García (EFE)

El Ministeri de Sanitat advoca per prolongar en Setmana Santa algunes de les restriccions vigents, com mantindre el tancament perimetral de les comunitats autònomes en març i abril o els límits a la mobilitat, fins a aconseguir l’objectiu de rebaixar la incidència acumulada per sota dels 50 casos.

El govern espanyol i les comunitats, de fet, treballen des de fa uns dies en un document d’accions comunes per a evitar la quarta onada que podria provocar l’excessiva relaxació de mesures amb motiu de la Setmana Santa. Demà continuaran estudiant-lo en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El departament que dirigeix Carolina Darias buscarà que les autonomies se sumen a la proposta de mantindre el tancament perimetral en març i abril, incloent-hi la Setmana Santa. Una postura que també va defensar aquest dilluns en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, que va declarar que “si les condicions de transmissió no són les correctes, no hauríem de plantejar relaxar mesures”. Simón, a més, va alertar que, amb el nivell actual d’ocupació hospitalària i d’UCI, el sistema podria no poder suportar un nou repunt.

Amb tot, des del Ministeri de Sanitat asseguren que persegueixen un objectiu clar, i és que la incidència baixe dels 50 casos per cada 100.000 habitants. Per això, estan “centrats a preservar la salut i continuar salvant vides”, segons va recalcar dimecres passat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

També et pot interessar

stats