El Ministeri revisa el total morts a Espanya i el situa en vora 2.000 menys que ahir

Baixa a vora la meitat el nombre de contagis diaris mentre que creixen hospitalitzacions i els ingressos en l’UCI.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha revisat el nombre total de morts a l'Estat espanyol i el situa ara en en vora 1.918 menys que ahir diumenge en realitzar una “validació individualitzada dels casos”. En total, han mort 26.834 persones a tot l’Estat des que va començar la pandèmia, segons les noves dades. Segons l'última actualització, s’han registrat 50 morts més en els últims set dies.

El nombre de nous casos diagnosticats comunicats a Espanya ha disminuït en més de 100 respecte de les dades de diumenge. Aquest dilluns s’han comunicat 132 nous casos, una xifra que evidencia que l’evolució de la pandèmia “és més favorable” del que els tècnics sanitaris eren capaços d’observar, segons ha expressat el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. La xifra total Espanya s’eleva així a 235.400 casos.

En concret, han deixat d'aparéixer en l'estadística 1.126 morts a Catalunya, 291 a Madrid, 152 a Castella-la Manxa, 62 a la Comunitat Valenciana i 48 a Castella i Lleó.

D’altra banda, el nombre d’hospitalitzacions creix i passa de 86 a 256 en l’últim dia. Als hospitals espanyols ara hi ha 122.439 ingressats. El nombre d’ingressos a l’UCI també augmenta, 11 més, fins als 11.298 actuals.

Respecte als col·lectius més afectats pels contagis, el responsable del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, s’han notificat 345 nous en sanitaris. D’aquests casos, 124 s’han notificat i 15 casos han presentat símptomes en els últims set dies. S’estima que 52.000 sanitaris s’han contagiat de la Covid-19 durant la pandèmia.

Els contagis, segons ha explicat Fernando Simón, es produeixen, sobretot, en hospitals o centres sanitaris, “alguns, uns pocs” en residències i alguns contagis “residuals” a la comunitat i les llars.

Preguntat per la influència que van poder tindre les manifestacions del 8-M en la difusió de la pandèmia, Simón ha assegurat que “si el 8-M va tindre algun efecte en la pandèmia, ha sigut molt marginal”. Així mateix, el responsable sanitari ha manifestat que no té “cap temor” al fet que l’investiguen arran d’alguna de les denúncies presentades contra ell.

També et pot interessar

stats