El Ministeri d'Igualtat i les autonomies aborden el repartiment dels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

La reunió establirà els criteris de distribució dels 100 milions d’euros corresponents a l’any 2020.

Concentració a Alacant en rebuig de la violència masclista
Concentració a Alacant en rebuig de la violència masclista / À Punt NTC

Aquest dilluns, les comunitats autònomes es reuneixen amb el Ministeri d’Igualtat per a abordar els criteris de repartiment dels 100 milions d’euros previstos enguany en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, aprovat el 2017.

El pacte, que consta de més de 200 mesures, inclou un compromís de 1.000 milions d’euros per als pròxims cinc anys, és a dir, 200 milions anuals, dels quals, 80 són per a l’administració central, 100 milions per a les comunitats autònomes i 20 per als ajuntaments.

La declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19 va provocar l’ajornament de la Conferència Sectorial d’Igualtat, que s’havia d’haver celebrat abans d’abril. Aquest dilluns, la Sectorial es reuneix per videoconferència, estarà presidida per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i hi participaran representants autonòmics i també de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'acord sobre la distribució dels fons de 2020 que isca de la reunió haurà de ser aprovat posteriorment pel Consell de Ministres. En 2019, els criteris de repartiment entre territoris atenien variables com la població, l’extensió geogràfica o les necessitats específiques.

Repartiment de crèdits de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere

A més del repartiment dels fons del Pacte d’Estat, en la reunió de la Sectorial també es tractarà el repartiment de tres crèdits de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Es tracta de programes d’assistència social per a dones que han patit violència masclista, programes per a la implementació de plans personalitzats d’atenció i actuacions en altres formes de violència contra les dones i, en tercer lloc, un programa de suport a víctimes d’agressions i/o abusos sexuals.

La Conferència Sectorial d’Igualtat també té previst fer un seguiment de les diferents mesures i iniciatives adoptades durant l’estat d’alarma per tal de protegir les víctimes de distintes formes de violència de gènere.

També et pot interessar

stats