El Ministeri d'Educació estudia un permís retribuït o baixa per a progenitors amb fills en quarantena

El govern espanyol aposta per la mascareta a partir dels 6 anys i un mètode combinat de presa de temperatura en entrar als col·legis.

La ministra d'Educació, Isabel Celaá
La ministra d'Educació, Isabel Celaá / Fernando Villar (Efe)

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha avançat aquest dimecres que el departament que encapçala està estudiant la posada en marxa d'un permís retribuït o baixa per a aquells progenitors els fills dels quals hagen de guardar quarantena per la Covid-19: "Són fórmules que hem d'articular", ha afegit.

En una entrevista a la Cadena Ser, Celaá ha recordat que al principi de la pandèmia ja es va usar la fórmula del permís retribuït perquè, en cas d'haver de guardar quarantena, "si hi ha un menor ha d'estar acompanyat d'una persona adulta". El mecanisme encara no està clar i el govern espanyol estudia diverses opcions: "Podria ser una baixa per malaltia o un permís retribuït, són fórmules que hem d'articular", ha postil·lat la ministra.

També ha indicat que es demanarà "una declaració responsable" als progenitors en què es comprometen al fet que els fills vagen a col·legi sense febre. "La salut i la seguretat comença des de casa", ha assegurat Celaá. Ha reconegut, tot i això, que "no hi ha risc zero", ja que pot donar-se "la circumstància que s'incomplisca".

Mascareta des dels 6 anys i presa de temperatura

El govern espanyol aposta per l'ús de la mascareta en les escoles a partir dels 6 anys i per un mètode combinat de presa de temperatura, a l'entrada al centre i a les aules; juntament amb el permís retribuït i la baixa per malaltia per a mares i pares que tinguen fills infectats pel virus, són algunes de les qüestions que s'analitzaran en la reunió que mantindran aquest dijous Celaá i el titular de Sanitat, Salvador Illa, amb els responsables autonòmics, de cara a l'inici del curs escolar.

L'executiu estatal parteix de la premissa que "l'obertura de l'escola és innegociable", una idea en què va insistir també el president, Pedro Sánchez, aquest dimarts. "La presencialitat és el concepte general sense excloure'n altres", ha reiterat Celaá. La ministra ha recordat aquest dimecres que si cal prioritzar la presencialitat "serà per a Infantil i Primària i fins als 14 anys aproximadament, una miqueta de Secundària".

Celaá creu que hi ha un excés d'alarma en la tornada al col·legi "suscitat per molt de moviment polític i mediàtic" i ha demanat no carregar a les famílies amb més preocupació.

Totes les mesures que s'analitzaran dijous en la sectorial d'Educació i Sanitat les coneixen les comunitats autònomes des de juny, encara que hauran d'ajustar-se a la realitat, perquè "seria una irresponsabilitat no fer-ho" després de l'evolució de la pandèmia, ha dit.

També et pot interessar