El Ministeri de Consum publica una guia amb recomanacions per a comprar mascaretes

L'objectiu és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient d'aquests productes.

L'objectiu d'aquesta guia és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient de les mascaretes
L'objectiu d'aquesta guia és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient de les mascaretes

Amb motiu de l'obligació a partir de demà de dur mascareta en el transport públic, el Ministeri de Consum ha publicat una guia amb recomanacions a tindre en compte a l'hora de comprar mascaretes durant el període de desescalada.

L'objectiu d'aquesta guia és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient d'aquest producte, que s'informe de quins tipus de màscares hi ha en el mercat i quin és més útil per a la seua situació personal. Tot i això, el Ministeri insisteix que són només un complement de protecció i que és fonamental seguir complint la resta de mesures preventives.

La guia també recull la informació que cal mirar en l'etiqueta, com el marcatge CE, seguit de quatre números, per a assegurar que el producte compleix la legislació, i la informació relativa a la reutilització.

Tipus de màscares

Les màscares higièniques són un complement de les mesures de distanciament social i higiene del Ministeri de Sanitat per a persones sanes i sense contacte amb el virus. N'hi ha de diferents talles fins als dotze anys per als xiquets i xiquetes sans de més de tres anys i sense contacte amb la malaltia, que han de ser utilitzades sota la supervisió d'una persona adulta.

Les quirúrgiques s'usen en ambients clínics i estan recomanades per a persones que hagen sigut diagnosticades de Covid-19, tinguen o no símptomes. Aquest model limita la transmissió d'agents infecciosos perquè estan dissenyades per a filtrar l'aire exhalat. La seua missió és protegir al qui està al voltant de qui la porta evitant la dispersió vírica en esternudar, tossir o parlar. La màscara quirúrgica ha de disposar d'un mecanisme que permeta cenyir-la estretament sobre nas, boca i barbeta.

Els Equips de Protecció Individual (EPI), a la venda en farmàcies i establiments especialitzats, es recomanen a professionals en contacte amb el virus i a determinats grups vulnerables, sempre per prescripció mèdica. Serveixen per a crear una barrera entre un risc potencial i l'usuari, filtrant l'aire inhalat i evitant l'entrada de partícules contaminants en l'organisme. En funció del grau de protecció poden ser de tipus FFP1, FFP2 i FFP3. Els filtres que contenen contra les partícules també poden ser de tres tipus: P1, P2 i P3.

També et pot interessar

stats