El Ministeri i les comunitats acorden elaborar un document comú de restriccions per a Setmana Santa

Darias ha demanat molta “prudència” en la desescalada que afronten algunes comunitats a partir d’ara.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aquest dimecres
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aquest dimecres / R. Rubio (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat i els governs autonòmics han acordat treballar en l'elaboració d’un document conjunt amb mesures restrictives per a contindre el coronavirus durant la Setmana Santa. Així ho ha dit aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i malgrat que també ha expressat que seria recomanable que totes les comunitats el compliren, no ha precisat si aquest text serà de caràcter obligatori.

Darias també ha comunicat, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que el document veurà la llum durant les pròximes setmanes.

“Estem treballant de manera coordinada a través d’un document per acordar què es pot fer, i que pot servir setmanes abans de la Setmana Santa per saber què fer i què no”, ha subratllat i ha matisat que hi ha una “gran sensibilitat” per fer actuacions de forma “compartida” per totes les comunitats.

“Prudència, responsabilitat i trellat”

La ministra de Sanitat també ha valorat favorablement les dades que demostren la tendència descendent de la pandèmia a Espanya. Malgrat això, ha manifestat que no es pot “abaixar la guàrdia” i, per això, ha fet una crida a “la prudència, la responsabilitat i al trellat”. També ha recordat les onades anteriors i ha matisat que està en “les nostres mans” mantindre el camí actual o no.

A la Comunitat Valenciana, a falta que es concreten les mesures aquest dijous en la reunió interdepartamental del Consell, hi ha previsió que el pròxim 1 de març es relaxen algunes de les mesures, per exemple, la reobertura de la restauració.

També et pot interessar

stats