El ministeri i les autonomies analitzen el curs escolar, afectat per la Covid-19

El conseller Marzà proposa que la selectivitat tinga lloc al final de juny o principi de juliol

Imatge d'arxiu de la reunió entre el conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, i la ministra, Isabel Celaá

El ministeri d’Educació i els consellers de la matèria es reuneixen aquest dimecres per a estudiar com abordar el curs escolar, ajornat a causa de la Covid-19. Serà en la conferència sectorial d’Educació, que tindrà lloc de manera telemàtica, i en la qual el conseller d’Educació Vicent Marzà proposarà que la selectivitat siga al final de juny o principi de juliol si la situació sanitària ho permet i atenent a l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

Abans de la crisi per la Covid-19, la Generalitat havia fixat el calendari dels exàmens per als dies 9, 10 i 11 de juny, en convocatòria ordinària, i els dies 7, 8 i 9 de juliol en extraordinària.

El conseller considera que “podria ser factible” fer les proves entre final de juny i principi de juliol, però “cal esperar” per a coordinar-se amb el Ministeri i la resta de comunitats autònomes.

El govern espanyol evita parlar d’una possible data de fi del curs escolar

A la pregunta sobre si hi ha una data de fi del curs escolar, la portaveu del govern espanyol espanyol, María Jesús Montero, ha evitat pronunciar-se i ha insistit que ara per ara la intenció prioritària és preservar la salut de la població en l’emergència.

La ministra s’ha limitat a assenyalar que la comunitat educativa, “atesa la prolongació de la crisi sanitària”, haurà de prendre la decisió en algun moment.

També et pot interessar

stats