La millora de la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana no es frena

En les últimes hores s'han notificat 536 nous contagis, menys de la meitat que fa una setmana.

Prova PCR a una pacient
Prova PCR a una pacient / Cabalar (Efe)

La millora dels indicadors que mesuren la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana no es frena. La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dissabte 536 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o test d'antígens des de l'última actualització de dades. La xifra s'ha reduït en més d'un 50% respecte de dissabte passat, quan es notificaren 1.155 nous casos.

Pel que fa a la pressió hospitalària, a hores d'ara hi ha 1.104 pacients amb Covid-19 en planta, 284 dels quals estan a les UCI. En els últims set dies s'ha reduït el nombre de pacients amb coronavirus en 459, i els de les unitats de crítics en 14. Així doncs, la situació als hospitals valencians és molt semblant a la que hi havia el 21 d'octubre, fa quatre mesos, quan ni tan sols havia tingut lloc el repunt més intens de la segona onada.

Quant a les defuncions per causa del coronavirus, s'han notificat 32 morts des de l'última actualització. El total de decessos des de l'inici de la pandèmia a la Comunitat Valenciana és de 6.996.

D'altra banda, 868 persones han rebut l'alta en les últimes 24 hores, per la qual cosa el nombre de valencians i valencianes que han superat la Covid-19 és ja de 373.282.

Les comarques del nord no resgistren cap brot

La Conselleria ha notificat també 10 nous brots en l'última jornada, huit dels quals estan a les comarques del centre i cap, a les del nord. A la ciutat de València s'han detectat quatre brots, tots d’origen social, amb un total de 17 casos associats. A Alacant, se n’han notificat dos: un d’origen social amb set contagis i un altre d’origen laboral amb cinc casos.

També et pot interessar

stats