Miguel Casañ: "El coronavirus és com una piconadora que et passa per damunt"

L'anestesiòleg valencià ha passat 15 dies a l'UCI i vol conscienciar la població: "No és cap broma".

VÍDEO | Miguel Casañ: "El coronavirus és com una piconadora que et passa per damunt"

Miguel Casañ és anestesiòleg de l'Hospital Doctor Peset de València i des de fa més de dues setmanes també és pacient de Covid-19. Ha passat vora quinze dies a la unitat de cures intensives d'aquest centre. Ara es recupera en planta i ha relatat la seua travessia amb aquesta malaltia en el programa A la Ventura.

Casañ ha advertit que el coronavirus "no és cap broma" i que en qüestió de pocs dies ha passat d'estar bé a estar "en la misèria". Aquest metge ha descrit la malaltia "com una piconadora que et passa per damunt". "Aquest virus t'esclafa", ha sentenciat.

L'anestesiòleg ha explicat que quan es contrau la Covid-19 "tot passa molt ràpid". Segons ha contat, "d'un dia a l'altre tenia una pneumònia bilateral" i al cap de tres dies la seua situació va empitjorar molt. Aquesta és la característica de la malaltia que Casañ ha volgut remarcar, ja que "ens deixa en una soledat terrible" i "no hi ha temps per a acomiadar-te".

L'anestesiòleg del Peset ha descrit la malaltia com una "pandèmia muda", de manera que costa prendre'n consciència si no "veus una UCI i el patiment de les famílies".

Finalment, s'ha dirigit a la gent jove "que es creu invencible" i li ha recomanat que seguisca les normes, ja que està en joc "la vida dels vostres pares i avis", ha alertat.

També et pot interessar

stats