Mèxic supera França amb 30.366 morts per Covid-19

Se situa per tant en cinqué lloc darrere només dels Estats Units, del Brasil, del Regne Unit i d’Itàlia.

Control sanitari a Ciutat Juàrez (Mèxic)
Control sanitari a Ciutat Juàrez (Mèxic) / Luis Torres (Efe)

Mèxic ha sumat aquest dissabte 523 nous decessos amb Covid-19 fins a arribar a les 30.366 morts, amb la qual cosa ha superat França (que n’acumula 29.896) i ha pujat al cinqué lloc mundial de morts per la pandèmia.

A més, ha marcat un nou rècord de contagis en comptabilitzar 6.914 casos confirmats en un sol dia. El país acumula ja 252.165 positius des de l’arribada al país del coronavirus a la fi de febrer.

Dijous passat Mèxic va superar les xifres de decessos d’Espanya i en avançar aquest dissabte a França ja només té per davant els Estats Units (129.654 morts), el Brasil (63.174), el Regne Unit (44.283) i Itàlia (34.854), d’acord amb la Universitat Johns Hopkins.

Les xifres oficials al país centreamericà han generat polèmica, atés que és el país de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) que menys proves de Covid-19 fa, per la qual cosa s’estima que les xifres tant de contagis com de morts són molt majors.

El sotssecretari mexicà de Prevenció i Promoció de la Salut, Hugo López-Gatell, ha defensat que “no és necessari tindre la comptabilitat completa” d’aquestes xifres per a dissenyar l’estratègia sanitària del govern i que una pandèmia d’aquestes característiques no es pot mesurar del tot, per la qual cosa cal centrar els esforços a observar “patrons com la propagació territorial o la velocitat de canvi”.

També et pot interessar