Metrovalència inicia les proves del sistema de control de l'aforament basat en el 'big data'

Ferrocarrils de la Generalitat ha instal·lat 24 pantalles d'informació sobre l'ocupació dels trens a les estacions amb més afluència.

Estació de Metrovalència

Aquesta setmana s'han iniciat les proves del sistema de control d'aforament a Metrovalència. Ferrocarrils de la Generalitat ha instal·lat 24 pantalles d'informació a les estacions amb més afluència en les quals s'informa sobre l'aforament que hi ha en cada moment -que s'ha reduït a la meitat durant la pandèmia-, de manera que els clients puguen saber si l'accés està bloquejat i quan es desbloquejarà.

L'aforament es calcula amb un programa instal·lat en les càmeres que ja hi havia a les andanes i als trens. Cada càmera envia la informació d'aforament a la central, que processa les dades i les envia a les pantalles. Quan l'aforament arribe al màxim permés es tancaran els accessos i caldrà esperar el següent comboi. S'espera que a finals de setembre aquest sistema estiga en ple funcionament.

L'objectiu és complir amb les mesures establides per al transport públic a conseqüència del coronavirus. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que aquesta actuació "s'emmarca dins de les accions desenvolupades per l'empresa pública per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries del nostre transport públic". Al control de l'aforament, s'ha de sumar l'obligació d'utilitzar la mascareta en tots els desplaçaments i el reforç del dispositiu de vigilància en col·laboració amb les forces de seguretat. A més, hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions i en l'interior dels trens.

El pressupost per a implantar aquesta mesura de control de l'aforament basat en el big data i la intel·ligència artificial supera el milió d'euros. S'utilitzen cinc sistemes diferents de tractaments de dades i tres servidors per a analitzar-les. La intenció és que aquest sistema es mantinga quan acabe la pandèmia, i pròximament s'habilitarà en el web i l'app de Metrovalència.

Les estacions on s'està testant el nou sistema són Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Alameda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça d’Espanya, Nou d'Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salud, Aiora i Beniferri.

També et pot interessar

stats